Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Членкині клубу "Криниця життя" Ользі Ковальчук - 75

Одного квітневого дня, коли природа тішила око заквітчаними садами, тюльпанами і нарцисами, у повоєнній Білій Церкві на світ прийшла дівчинка. Максиму та Мотроні Буренкам Всевишній подарував Оленьку.  І як кажуть у народі: народилася дитина – народилася її доля. Дівчина змалку мала характер лідера. За це дворові дівчата і хлопці прозвали свою подругу вуличним отаманом. Оля не боялася нікого, навіть хлопцям давала здачі. Цей талант вести людей за собою ще не раз дасть про себе знати на довгій життєвій дорозі.

А 22 квітня 2023 року Ольга Максимівна Ковальчук, яка поправу є шанованою членкинею клубу «Криниця життя» та великим творчим надбанням всієї Академії пенсіонерів, святкує свій 75-річний ювілей. Між іншим, в один день з народною артисткою України Наталею Сумською! Мабуть, це такий день весни, коли у світ приходять талановиті люди.

Колежанки по клубу вирішили організувати для пані Олі чудовий святковий концерт з піснями у виконанні ансамблю «Криниця життя», дуетів Ольги Руденко та Ольги Тимошенко, Ніни Павловської та Ольги Руденко. Звісно, у клубі «Криниця життя», який показав вже не одну виставу, й сьогодні не обійшлося без гумористичної сценки, яку назвали «Свашки». У ролях свах тезки іменинниці  - Ольга Руденко та Ольга Тимошенко. Як бачте, клуб «Криниця життя» просто таки багатий на талановитих Олечок!

Підготувала сценарій та провела захід Ольга Тимошенко, яка зіграла з іменинницею багато ролей у клубних виставах. Вона й розповіла гостям свята про біографію ювілярки. Пані Оля закінчила білоцерківську школу №1, затим навчалася у Київському технікумі електронних приладів, після чого працювала на заводі «Радіокераміка» електронщиком, а потім на заводі «Трібо» економістом у відділі постачання.

33 роки прожила у щасливому шлюбі з коханим чоловіком Ольга Максимівна та разом виховали двох синів – Романа і Андрія. На жаль, з 2004 року пані Ольга вдова. Але попри всі негаразди, вона не залишає свого оптимістичного настрою і дивиться тільки вперед. Ми вже згадували, що Ольга Максимівна завжди була непосидючою. У школі брала участь у змаганнях, виборювала призові місця у лижній гонці, велоспорті, атлетиці. Брала участь у шкільній художній самодіяльності: читала вірші та поеми. Мабуть, немає нічого дивного, що й опинившись в рядах Академії пенсіонерів, пані Ольга із притаманним їй завзяттям почала працювати в клубі «Криниця життя»: розробляла сценарії заходів, виступала на сцені, писала повісті та оповідання. По сценарію «Вічний заклик кохання» зробили клубний захід, а по сценарію «Доля матері» клуб «Криниця життя» підготував цілу виставу! Це була перша вистава в рамках Академії пенсіонерів. До цього академісти лише співали в ансамблях. Вистава настільки сподобалася глядачам, що її зіграли 7 разів, а один раз її зі сцени Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Панаса Саксаганського побачили академісти з різних клубів. Це був неперевершений успіх! Виставу до сих пір показують на телеканалі «Крокус». А повість «Діти мої, моя радість, моє життя» пані Ольга присвятила своїм синам. Один з них – Роман – мешкає у Білій Церкві, а от другий – Андрій – далеко, аж в Ізраїлі.

 

Та окрім родини, пані Ольга може пишатися ще однієї сім’єю – своїми друзями по Академії пенсіонерів. Де, як не тут, в клубі, вона відчуває себе птахою із широко розкритими крилами, адже в колі однодумців легко і чаювати, і співати, і вистави придумувати. А з початком великої війни ще й разом помагати військовим на фронті. Адже клуб «Криниця життя» більше року шиє військовим подушки та спідню білизну, купує носки, допомагає територіальній обороні, підшукує та передає матерію для в’язанням маскувальних сіток. Ольга Максимівна теж долучається до цієї роботи.

Тож від щирого серця Ольгу Ковальчук привітали в цей день координатор клубу «Криниця життя» Лариса Бондарчук, координатор клубу «Зарічанське джерело» і колега по сцені Лариса Хоменко та директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка Людмила Полях.

Ім’я Ольга походить зі скандинавської мови означає «святий», «священний», «присвячений». Ольга Максимівна Ковальчук точнісінько відповідає своєму імені, адже присвячує все своє життя родині, вірним друзям та добрим справам.

Многая літа, пані Ольго! Міцного здоров’я, радості від життя, любові від дітей та поваги від людей! Творчих злетів!

Фотогалерея "Членкині клубу "Криниця життя" Ользі Ковальчук - 75"

Поділитись з друзями: