Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Чорнобиль не забудемо ніколи

 

 

Незважаючи на канікули, члени Академії пенсіонерів залишаються прибічниками активного й цікавого життя в золотому віці. Так, 14 червня в приміщенні Торгово-промислової палати відбулася презентація художньо-публіцистичного фільму Василя Лясоти "І згоріла третина землі" про наслідки великої техногенної катастрофи ХХ століття - аварії на Чорнобилькій АЕС.

 

Фільм не тільки про негативний вплив цієї біди на навколишнє середовище, а й про долі людські - розбиті, знищені, розтоптані, сплюндровані... Дійсно, є в нашій Академії пенсіонерів люди, яких евакуювали з Чорнобиля чи Прип'яті, є й ті, хто ціною власного здоров'я рятував світ від радіації.

Тому кадри цього фільму були знайомі багатьом до болю в серці. Недаремно у деяких постійно плакали очі. А в більшості - ридали душі... Василь Лясота сказав, що перші зйомки цього кінофільму відбулися ще в січні 2012 року.

Упродовж тривалого часу довелося відшуковувати потрібну достовірну інформацію, бо він, фільм, - у першу чергу про подвиг пожежників, данина тим, хто врятував світ, але не врятував свого життя.

Насамкінець фільму прозвучали прізвища усіх вогнеборців, які не повернулися після 26 квітня додому живими... Та знову весна, як і тоді, 32 роки тому, і знову цвітом і жалем цвітуть чорнобильські сади... Пам'ятаймо, аби не повторилося!

 

 Фотоальбом. Чорнобиль не забудемо ніколи

 

 

 

 

Поділитись з друзями: