Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

До духовних джерел...

Світлана Гребень

Третій уділ Богородиці на землі… Щоб потрапити на цю святу землю, люди долають тисячі кілометрів, проводять у дорозі тижні, а то й місяці, частину шляху долаючи пішки. Тож чи виправдано жити за кілька десятків кілометрів від столиці, а так і не спромогтися за все життя відвідати Києво-Печерську лавру? 

Саме тому 24 травня 2017 року члени клубу «Любисток» здійснили паломницько-просвітницьку поїздку до Києва. Групу прочан, як годиться, супроводжував священик - отець Володимир (Дейбук).

 Цікаві розповіді батюшки про історію заснування лаври, про святих, які свого часу подвизалися тут, нікого не залишили байдужими. Тому щирішою була молитва у печерах, більш відкритими людські  серця й помисли. У таких місцях час збігає непомітно.

Крім того, цього ж дня  академісти відвідали музей коштовних скарбів України, де мали змогу не лише помилуватися коштовними виробами різних століть, побачити на власні очі знамениту скіфську пектораль, а й дізнатися багато цікавого про історію нашої країни від  чудового екскурсовода.

А за тиждень наш дружний колектив клубу «Любисток»  знову займає зручні місця в туристичному автобусі. Цього разу ми вирушаємо до Богуслава. Цікавий музей історії Богуславщини, захоплива мандрівка містом, незабутні розповіді про життя Марка Вовчка – все вразило до глибини душі кожну літню людину. Здавалося б, так близенько від нас скільки історії, спогадів, легенд, переказів, а ми шукаємо чогось неординарного геть далеко…

Принагідно згадали в Богуславі  й про минулорічну поїздку до Переяслава-Хмельницького. Саме там нас вразив музей під відкритим небом: які там старовинні будиночки, церкви, шинки, клуні, колодязі! Ми тоді наче в дитинстві побували.

Багато хто з нас був у лаврі,  в Богуславі, у Переяславі   вперше. Тож щира подяка Благодійному  фонду Костянтина Єфименка за нагоду долучитися до духовних джерел нашого народу.

Фотоальбом. До духовних джерел

 

Поділитись з друзями: