Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Гармонія" у Каневі

Таскіра Максюта, координатор клубу «Гармонія»

 

                Благословенна будь земля,

                                                                         Яка Шевченка світу принесла.

                                                        Вона зоветься Україною,

                                                                              Неподільною і єдиною.

 

Літні сонячні дні бентежать нам усім серце і кличуть у цікаві подорожі, щоб помилуватися чудовими краєвидами української природи й пізнати глибше нашу історію.  Ми, літні люди, теж цікавимось  усім, тому з нетерпінням чекали  на поїздку до міста Канева на славетну Чернечу гору, до могили Великого Кобзаря.

  Це була давня мрія багатьох членів клубу «Гармонія» Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка, якому немає рівних в Україні.

   Приїхавши до заповідника на Чернечій горі, ми відчули, що  наші серця переповнювалися почуттям гордості за співвітчизника, за його багату творчу спадщину, яку він залишив нам, своїм нащадкам.

 Незважаючи на свій поважний вік, ми потихеньку, рахуючи про себе кожну сходинку (всього їх 342!), піднялися на відому всьому світові  гору і раділи, як діти, перемозі над собою.

Незабутні, радісні почуття переповнили наші серця від цієї краси, яка оточила нас. Це величний пам’ятник нашому Кобзареві на його могилі, це прекрасно оформлений експонатами музей, сама будівля і територія навколо нього, це зелений ландшафт паркової зони з її віковими дубами, липами і чудовим краєвидом на могутній наш широкий Славутич-Дніпро.

  За традицією,  ми низько вклонилися нашому Кобзареві, поклали квіти до пам’ятника, хвилиною мовчання вшанували митця (у цей чай майже кожен із нас читав Господню молитву), а потім всі дружно в унісон заспівали  «Реве та стогне Дніпр широкий»…

Від злиття голосів на цьому святому місці «мурашки» забігали  по тілу і сльози наверталися на очі. Цей твір прозвучав зворушливо, як Гімн нашого українського народу. Продекламували «Заповіт», сфотографувалися на згадку.

Висловлюємо  щиру подяку працівникам музею за змістовну і дуже цікаву екскурсію, проведену нашій групі, за чуйне ставлення до нас, людей поважного віку.

  Ми всі залишилися під чудовим враженням від цієї поїздки.

   Від щирого серця доземно вклоняємось працівникам Благодійного фонду, які своїм талантом і чуйним відношенням до нас,  пенсіонерів,  роблять усе можливе для процвітання нашого фонду. Дякуючи їх невтомній творчій праці, ми зажили новим, цікавим життям. Дружно відвідуємо свої колективи. Проводимо чудові зустрічі, творчі вечори, розкриваємо нові  або ж і давно забуті таланти один в одному, відвідуємо концерти, музеї, театри. Творчі вечори єднають нас із молодим поколінням, ми є активними учасниками благодійних акцій тощо.

   Велику подяку висловлюємо Засновнику Благодійного фонду та Академії пенсіонерів міста Білої Церкви – Єфименку Костянтину Олексійовичу, бажаємо йому міцного здоров`я, наснаги, нових творчих здобутків, терпіння і поваги до людей поважного віку. Щастя Вам, удачі і процвітання вашій благородній справі.  

 

Фотоальбом. "Гармонія" у Каневі

          

                                                                                      

Поділитись з друзями: