Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуб "Промінь надії" завітав на екскурсію до Свято-Георгіївського храму

Листопад, навіть пізній, навіть тоді, коли синоптики прогнозують перший сніг, - це не привід сидіти вдома в запічку. У цьому переконані члени клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка.

А тому сьогодні, 23 листопада, дружнім колективом зібралися на Замковій горі, щоб послухати про історію Білої Церкви та храм, який був збудований ще князем Ярославом Мудрим у далекому ХІ столітті, та відбудований вже в наш час бізнесменом, білоцерківцем, зарічанином і просто патріотом рідного міста, Костянтином Єфименком. Екскурсію традиційно провела директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Ткач.

Перед оглядом храму Олена Дмитрівна розповідає відвідувачам про те, коли, ким та за яких обставин був заснований древній Гюргів, як виникла єпархія в нашому місті, коли і хто зруйнував перший храм і чи дійсно від був зруйнований, від чого походить друга назва міста – Біла Церква. Розповідає про голосники, вмуровані в стіни храму, церковні розписи, а також про віднайдені під час розкопок археологічні знахідки.

Затим всі спускаються до нижнього храму, де дізнаються про те, чому спершу в проєкті будівництва не передбачалося його спорудження, а також можуть побачити, як виглядала плінфа стародавнього храму, для чого воїни носили хрести-енколпіони та хто така Яруся, скелет якої знайшли вчені під час розкопок.

Отже, без сумніву, академісти дізналися багато цікавої інформації та змістовно провели свій час.  Зауважимо, що це вже другий клуб, який  під час карантину з власної ініціативи звернувся з проханням провести таку екскурсію для своїх членів та членкинь. І це чудово. Адже недаремно кажуть: ти живий, поки вчишся!

Фотоальбом Клуб "Промінь надії" завітав на екскурсію до Свято-Георгіївського храму

 

Поділитись з друзями: