Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Командний фінал ерудитів

Михайло Обухівський

Кожен загальноосвітній навчальний заклад міста має команду ерудитів, яка впродовж майже повного навчального року бере участь у різноманітних турнірах молодих інтелектуалів. Найбільш тривале з усіх змагань –
це чемпіонат із інтелектуальних ігор, який проводиться з середини вересня до середини травня.

Стартувало в XVII-му чемпіонаті, на початку навчального року,
22 команди загальноосвітніх навчальних закладів, команда Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу та ерудити Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну. Відбірковий груповий турнір у чотирьох групах продовжувався до середини грудня, де визначились і вибули 6 найслабших команд. У другому, півфінальному, відбірковому етапі 18 команд змагалися за 12 місць у третьому колі змагань. У березні визначились 12 найсильніших, котрі виборювали право виступати в півфіналі шести команд-лідерів.

В інтелектуальних півфінальних двобоях змагалися команди БЗШ №3, БЗШ №5, БСШ №12, БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», БНВО «Ліцей – МАН» та Білоцерківський колегіум. Під час напруженої боротьби з дистанції зійшли команди БЗШ №5 та БНВО «Ліцей – МАН». До фінальних змагань (18 травня) пробилися чотири найсильніші команди чемпіонату: БЗШ №3, БСШ №12, БНВО «Перша Білоцерківська гімназія» та Білоцерківський колегіум. Слід зазначити, що команди-фіналісти впродовж дев’ятимісячного марафону в рамках чемпіонату провели по 35 ігор, у яких знаходили відповіді майже на 1000 запитань та завдань різноманітних тематик.

Під час чемпіонату використовувалися різноманітні інтелектуальні ігри клубу «Ерудит» ЦТДЮ «Соняшник», яких в арсеналі клубу сьогодні більше п’ятдесяти. У фіналі використовувалася авторська гра «Веселковий млин», котра дає можливість показати не тільки командну гру, але й індивідуальні знання та ерудицію кожного члена команди. Молоді інтелектуали шукали відповіді на каверзні запитання загально-пізнавального характеру, в галузях історії, мистецтва, спорту, географії, літератури, техніки  тощо.

Уже не вперше фінал чемпіонату з інтелектуальних ігор відбувається в актовому залі БСШ №12, адміністрація якої люб’язно надала приміщення для проведення заходу. Талановиті учні цієї школи знімали напругу серйозних змагань цікавими мистецькими паузами.

Фінальні змагання проходили за сприяння та підтримки Благодійного фонду Костянтина Єфименка. Вже традиційно фонд виступає спонсором міського чемпіонату інтелектуалів, підтримуючи обдаровану молодь міста. Завдяки фонду команди-фіналісти та окремі ерудити нагороджуються цінними призами.

У перервах інтелектуальної баталії найрезультативніші гравці чемпіонату кожної команди були нагороджені грамотами управління освіти і науки, які вручав начальник управління освіти і науки Петрик Юрій Федорович.

За І місце в індивідуальному заліку грамоту та цінний приз отримала Миколюк Анастасія (БЗШ №5), за ІІ місце – Алтухов Дмитро (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія») і за ІІІ місце – Харченко Павло (БЗШ №3).

Цінними призами також були нагороджені найактивніші ерудити із глядачів за правильні відповіді на запитання ведучого фіналу.

Нагороди переможцям вручала директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Дмитрівна Ткач.

У напруженій фінальній грі звання чемпіона 2017 року поділили між собою дві команди БЗШ №3 та БНВО «Перша Білоцерківська гімназія».

Третє місце посіли ерудити Білоцерківського колегіуму.

Почесне звання фіналіста залишилося за командою БСШ №12.

Всі команди теж були нагороджені цінними призами від фонду Костянтина Єфименка та грамотами управління освіти і науки Білоцерківської міської ради.

Завершився черговий XVII чемпіонат з інтелектуальних ігор, і для більшості ерудитів просто настає перепочинок перед новим сезоном інтелектуальних баталій.

 

Фотоальбом. Командний фінал ерудитів.    


 

Поділитись з друзями: