Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Літні люди також не цураються навчання

Ідеї, що мають відношення до процесу  освіти дорослих,  не є новими для сучасного суспільства. Дійсно, в ХХІ столітті люди вже переконалися в тому, що однієї освіти на все життя замало. Адже часто доводиться змінювати професію, та й  постіндустріальне суспільство час від часу  вимагає мобільності як у житті, так і в здобутті  освіті.  До  того ж, на сьогодні актуальним залишається і додатковий заробіток для різних соціальних категорій населення.

Добре розуміючи ці сучасні суспільні тенденції, Благодійний фонд Костянтина Єфименка, налагодивши співпрацю з   Громадською організацієї «Центр неформальної освіти», став партнером  Інституту  із Міжнародного Співробітництва Німецької Асоціації Народних Університетів -  DVV International.

 

 DVV є Федеральним союзом 16-ти регіональних асоціацій Народних Університетів. DVV International діє в усьому світі, співпрацюючи з більш ніж 200-ми партнерами в 40 країнах. 

Загальна мета DVV International в Україні - поліпшення якості життя за допомогою розвитку Освіти Дорослих і Навчання протягом усього життя в Україні.



Представництво
DVV International в Україні здійснює свою діяльність на основі міжурядових угод між Федеративною Республікою Німеччина та Україною.

Основними напрямами діяльності DVV International в Україні є освіта молодих і дорослих; створення освітніх програм, які забезпечують молодих і дорослих людей життєво необхідними навичками, що доповнюють формальну освіту і навчання; лобіювання ідей освіти дорослих і навчання упродовж  усього життя.

У рамках цієї співпраці  було затверджено ряд навчальних курсів із різних освітніх напрямів і для літніх людей. Зокрема, у березні  члени Академії пенсіонерів і представники  інших громадських організацій, що об’єднують соціально вразливі верстви населення, розпочали навчання, метою якого є створення зразків сувенірної продукції для подальшої їх реалізації упродовж туристичного сезону в парку «Олександрія».

Одне з перших занять було присвячене виготовленню ляльки-мотанки та ляльки-травнички. Саме ці сувеніри нині користуються великою популярністю. Тому, ознайомившись із етимологією слова «лялька», історією створення цих оберегів, учасниці безпосередньо приступили до поетапного виготовлення сувеніра. Головними чинниками успіху в цій справі, як з’ясувалося, було бажання творити і панування позитиву  та гармонії   у душевному настрої майстринь.

Все вдалося, техніку створення такого популярного зразка сувенірної продукції засвоєно на відмінно. Звичайно, допомогли в цьому  й пісня українська, і тренерські слова підтримки та підбадьорення, а насамкінець дружнє чаювання поставило логічну крапку позитиву  і в роботі, і в спілкуванні. Отож, до наступного заняття.

ФОТОАЛЬБОМ. Літні люди також не цураються навчання.

  

Поділитись з друзями: