Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Перший "Макаран - фест" у Білій Церкві

 13 жовтня відбувся перший Білоцерківський макаран-фест. Організували його спільно академія пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка та педагогічний і учнівський колективи Білоцерківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13 - Дошкільний навчальний заклад».

Участь у заході взяли 14 клубів Академії пенсіонерів, розташованих у різних куточках міста, а тому спечені макарани були не лише зарічанськими, вони були виготовлені за рецептами господинь усієї Білої Церкви. А у школі захід провели не випадково, адже Благодійний фонд Костянтина Єфименка уже не перший рік впроваджує у практику проект «Єдність поколінь», який передбачає спільні заходи академістів та учнівської молоді з метою передачі досвіду старших мешканців міста.

Найперше, уважний читач запитає: а що таке макаран? А все дуже просто: це струдель чи рулет. Просто зарічани мають для цього смаколика свою місцеву назву. Тож академісти вирішили цієї осінньої днини спекти такі струдлі-макарани з різноманітними начинками та пригостити ними школярів Тринадцятої школи, а потім спільно в актовому залі заспівати козацьких пісень. Адже завтра, 14 жовтня, Україна святкує відразу три свята: День Покрови Божої матері, День козацтва та День захисника України.

Варто зазначити, що захід вдався на славу. Учням дуже сподобалися бабусині макарани. Вони не тільки смакували ними, але я голосували, віддаючи перевагу найсмачнішому, на їх думку, рулету. А вони були і з маком, і вишнями, і яблуками, і з горіхами, і з сиром. Деякі були посипані кунжутом та маком, а інші прикрашені кольоровою посипкою, цукровою пудрою чи просто гілочкою калини.

Таким чином, шляхом голосування визначили переможців: Гран-прі фестивалю отримав клуб «Криниця життя», перше місце – клуб «Серпанок», друге місце – клуб «Гармонія», третє місце – клуб «Зарічани». Кожен клуб отримав почесну грамоту та сертифікат на борошно, аби напекти ще таких смаколиків для своїх одноклубників.

Варто зауважити, що школярі теж підготувалися до свята ґрунтовно. У їх виконанні звучали козацькі, народні та сучасні пісні. І навіть танець із варениками був! Неймовірно гарно і чуттєво супроводжували захід бандуристи – школярі, які виконали в холі школи кілька композицій. А допомагали їм у цьому сімейне тріо «Родина». Звісно ж, фору молодим дали й академісти. Ансамблі клубів «Берегиня», «Чарівна мить», «Серпанок», «Криниця життя», «Водограй», «Зарічани», «Любисток», «Лада», «Гармонія», «Мрія», «Сузір’я», «Золота осінь», «Промінь надії», «Пролісок» підготували пісні на козацьку та патріотичну тематику, виступали академісти також соло та в дуеті чи тріо. Наприклад, тріо «Білоцерківчанки», які отримали перемогу на Львівському фестивалі золотоліток восени цього року, заспівали свої ліричні композиції.

Тож із прийдешніми святами, білоцерківці!

 

Фотоальбом. Перший Макаран - фест у Білій Церкві

 

 

 

 

 

Поділитись з друзями: