Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Пісня серце зігріває

 

Людмила Полях

3 жовтня відбувся фестиваль хорового співу «Олександрійські хорали в колонаді «Луна». Вже вдруге поспіль члени клубів Академії пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка, провели такий загальноакадемічний захід. Фестиваль приурочений Дню людей похилого віку (1 жовтня) та Дню українського козацтва (14 жовтня). Тож не дивно, що більшість пісень, які виконували ансамблі клубів, стосувалися теми козацтва та патріотизму.

Цього року, на відміну від минулого, академістів порадувала погода. Було тепло і сонячно. Тож і  співалося легше й веселіше. Та й туристів було більше в парку, поміж яких навіть пенсіонери-іноземці, які охоче фотографували українське вбрання академістів та слухали їхні співи. Місце проведення заходу обрали не випадково, адже всім білоцерківцям відомо, що у колонаді «Луна» вимовлене пошепки слово з одного боку споруди добре чутно в протилежній її частині.  А що вже казати про спів!

Відкривали фестиваль піснею «Стань козацька славо» однойменний ансамбль клубу «Золота осінь». Затим презентували свої пісні ще 9 творчих колективів. Зокрема, клуб «Криниця життя» підготували пісні «Бажаємо щастя» та «Козацькому роду нема переводу», ансамбль «Ровесник» клубу «Водограй» виконав пісню «Гей, соколи», клуб «Лада» заспівав відому українську пісню «Ой, у лузі червона калина похилилася», ансамбль «Спадщина» клубу «Чарівна мить» виконав пісні «Їхав козак на війноньку» та «Козак гуляє».

Варто зазначити, що не в усіх клубах були ансамблі. І фестиваль «Олександрійські хорали» спонукав ті клуби, де ще не було власних співочих гуртів, мобілізуватися, знайти поміж своїх членів таланти і презентувати майстерність глядачам. Якщо минулого року прем’єрними  стали виступи академістів клубу «Зарічани» та «Мрія», то цього року дебютував клуб «Промінь надії», який чудово виконав пісню «Гай зелененький». А клуб «Мрія» за рік так відточив майстерність, що вже майже всі члени клубу співають. Вони підготували до фестивалю пісню «А я чорнява, гарна, кучерява».

Гучні оплески глядачів зірвали виступи клубу «Гармонія», які виконали пісню «Їхали козаки полем», клубу «Зарічани» із піснею «Їхав, їхав козак містом» та клубу «Пролісок», що виконав пісню «Їдуть козаченьки та й біля річеньки». А допомогла підібрати та підготувати пісні кожному клубу хормейстер Ніна Левченко, яка вже понад 30 років керує ансамблем «Спадщина», що нині дії при клубові «Чарівна мить».

На завершення фестивалю академісти разом виконали пісню «За широким за Дніпром» та гімн Академії пенсіонерів.

«Академія пенсіонерів діє вже 7 років  і традиційно щомісяця ми проводимо один загальноакадемічний захід. Сьогодні пройшов уже традиційний фестиваль "Олександрійські хорали" у колонаді "Відлуння", у якому беруть участь вокальні ансамблі клубів академії пенсіонерів. Це літні люди, для яких дуже важливим є наша історія, традиції та майбутнє країни, тому присвятили цей фестиваль Дню українського козацтва », - зазначила Олена Ткач, виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

 

Фотоальбом. Пісня серце зігріває 

 

 

 

 

Поділитись з друзями: