Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Пізнавати світ ніколи не пізно

Любов Жаркова

За традицією, літні місяці – це канікулярний час для членів Академії пенсіонерів, але саме влітку  майже всі клуби планують свої подорожі. Цього разу ми, члени «Золотої осені»,  спланували дві поїздки Київщиною – до міста Богуслава та столиці України - Києва.

Привітно зустрів Богуслав  учасників  мандрівки. Пощастило і з гарною погодою.  Чудове українське місто порадувало нас своєю багатою  історією, докази якої зберігаються як експонати в унікальних  музеях. Ми відвідали старенький будиночок-музей, у  якому проживала видатна українська письменниця російського походження  Марко Вовчок, сфотографувалися біля пам’ятника легендарній Марусі Богуславці, були активно задіяні у тканні  українського рушника-рекордсмена до 985-річчя Богуслава. Одним словом, програму поїздки мали насичену!

         Усі екскурсанти  від душі намилувалися неповторними   краєвидами  Богуславщини, а також  відвідали монастир  Святого Миколая, що на виїзді з   Богуслава, на узгір’ї. На його території внизу б’є  цілюще джерело  Святого Миколая. За повір’ям, хто нап’ється з нього  і вмиється цією водою – помолодшає на 20 років. Так і зробили наші академісти: і напилися,  і вмилися. І хоч насправді молодості це не додало, але ж, як-то кажуть, по вірі нашій… Та й навіщо додаткова порція  молодості тим, хто й так молодий душею, легкий на підйом,  прагне нових знань і активного життя?

А вже за тиждень  клуб «Золота осінь» завдяки Благодійному фонду Костянтина Єфименка вирушив у другу, не менш  цікаву подорож.  Маршрут екскурсії був обговорений заздалегідь, і всі вирішили: відвідаємо славне місто Київ.

Гарний настрій, сонячна погода - все було подароване нам саме цього дня. Перша зупинка -  Національний музеї Тараса Шевченка. Пізнавальну екскурсію провели працівники музею,  кожний зал якого - це окрема історія життя великого українського поета.  Всі були здивовані й захоплені невідомими фактами із життя Т.Шевченка.  Також нас запросили на фотовиставку молодих дівчат з обмеженими можливостями, які не розчаровані своїм  життям і продовжують працювати не покладаючи рук. А вже в  парку Т.Шевченка відбулася фотосесія на тлі  яскравих квітів та столичних краєвидів.

Наступна зупинка – це Національний ботанічний  сад ім. Н.Н.Гришка. Його працівники  гостинно прийняли нашу групу.  Ми відвідали оранжерею екзотичних рослин  - це дало нам змогу «побувати» в Америці, Африці, Тропіках, помилуватися  орхідеями, оглянути рідкісні   та селекційні рослини.

Учасники клубу «Золота осінь» завжди отримують корисну інформацію від бібліотекарів, бо ж засідання проходять на базі бібліотеки-філії № 8. Саме від них ми дізналися, що 2017 рік - це рік японської культури в Україні.  Тому нам було цікаво познайомитися з композиціями на Співочому полі, присвяченими чудовій країні Японія. Крім того, на Співочому полі ми також не розгубилися: наші дівчата встигли дати міні-концерт для присутніх, заспівавши відомі гумористичні хіти з репертуару жіночого гурту «Лісапетний батальйон».  Ох і оплесків зірвали!

День пролетів як одна мить. Багато цікавого ми побачили, почули і зробили висновок, що потрібно подорожувати, пізнавати свою країну, цінувати її природу і людей.  Наш клуб дякує працівникам Благодійного фонду Костянтина Єфименка, які з розумінням ставляться до людей елегантного віку, тобто до нас, білоцерківських пенсіонерів.

 

Поділитись з друзями: