Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Полюби себе - скажи раку "ні"!

 

 Людмила Полях

 

17 жовтня у Білій Церкві ось уже втретє відбулася хода білоцерківських жінок проти раку молочної залози. Організатором заходу стала Білоцерківська громадська організація «Вікторія», до складу якої входять жінки, що зіштовхнулися з цієї недугою. А традиційно допоміг у проведенні заходу  Благодійний фонд Костянтина Єфименка. Приємно, що до третьої ходи долучилися студентська молодь, кадети, місцеві депутати, керівництво Білоцерківського району, представники місцевої влади, священики УПЦ КП. 

 «Неймовірно казковий жовтень дарує Всевишній цього року Україні. У такі дні вкотре зринає думка: яке чудове й неповторне наше життя! Дорожімо ним, радіючи не тільки  кожному дню, а кожній годині, бо воно безцінне! Можна лишень здогадуватися, що навіть у такі дні наші співвітчизниці, які прийшли на черговий медичний огляд, почули від лікаря : «Будьте мужніми: у вас онкологія». Для таких людей життя розривається на дві частини – до і після….І якщо в цивілізованому світі така людина думає тільки , як побороти недугу, то в нашій країні її думки так само розриваються навпіл: як одужати і де взяти гроші на лікування? Допоки так буде?», - такими словами звернулася до присутніх заходу Олена Ткач, виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

Мета акції: привернути увагу посадовців на цю сучасну проблему, вкотре нагадати тим, від чиїх рішень сьогодні залежить – жити людині чи ні, що кожна людина хоче радіти життю! Саме жовтень проголошений місяцем боротьби з раком грудей, а головна зброя проти цієї хвороби – знання, інформація, яка допоможе впоратись із захворюванням, попередити його і перемогти. В Україні більше мільйона людей мають діагноз – рак. Щороку нових 130 тисяч українців дізнаються про цей діагноз. А в 2017-му – майже 150 тис. хворих.

Розпочали ходу сучасні «амазонки» на конях, дві білоцерківчанки – Лариса Купріянчук та  Ніна Редькіна. Вони символізували собою тих унікальних жінок- воїнів, які, аби влучно стріляти, відрізали одну з грудей, переважно праву. У  Києві онкохворі жінки створили міську громадську організацію «Амазонки», яка допомагає жінкам, що зіткнулися з хворою, впевненіше з нею боротися.  А в Білій Церкві товариство таких жінок носить імення перемоги – Вікторія. Головним лейтмотивом заходу звучав заклик до жінок берегти своє здоров’я, регулярно проходити обстеження у лікаря. З такими словами до присутніх звернулися Ніна Скоробагатько, голова БЦ  Міської ГО «Вікторія», Ярослав Колесник, головний лікар Білоцерківського онкодиспансеру, депутати Білоцерківської міської ради Юрій Петрик та Ігор Гейло. А голова Білоцерківської райдержадміністрації, місцевий депутат Геннадій Джегур та його колеги-однолпартійці Олександр Даліба, Юрій Балас, Юрій Кошляк вручили Ярославу Колеснику сертифікат на 10 тис грн, яких не вистачало для закупівлі медичного обладнання.

«Сучасні високотехнологічні діагностичні програми по ранній діагностиці раку молочної залози дозволяють виявити хворобу на перших  стадії. Раннє виявлення раку - це головна умова повного одужання. Щоб бути впевненою в здоров'ї своїх грудей, кожна жінка повинна щорічно відвідувати лікаря-мамолога, раз в 1-2 роки робити УЗД молочних залоз, а після 40 років – мамографію. Крім того, необхідно проводити регулярне  самообстеження  грудей», - звернувся до присутніх головний лікар Білоцерківського онкодиспансеру Ярослав Колесник.

Також привітали учасників заходу заступник міського голови Катерина Литвиненко, настоятель храму Покрови Божої Матері УПЦ КП отець Микола, юна білоцерківська співачка Вероніка Морська та Яна Паюнова. Долучилися до заходу ГО «Біла Церква разом» Миколи Бабенка  та підприємець Вадим Маршалок. А, насамкінець, заходу присутні випустили в небо рожеві кульки як пам'ять про тих жінок, які, на жаль, програли боротьбу з раком. 

Фотоальбом.Полюби себе - скажи раку "ні"!  

Поділитись з друзями: