Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Ретро-дефіляда

 16  вересня білоцерківці відсвяткували день народження рідного міста. Приємно, що цьогоріч організатори заходу, який традиційно більш цікавий дітям та молодим людям, продумали дозвілля і для містян страшного віку, таким чином зробивши свято Білої Церкви цікавим і змістовним для всіх жителів нашого древнього і прекрасного міста.

Зокрема, на Торговій площі діяв Ретро-простір, де ансамблі Академії пенсіонерів порадували білоцерківців своїми номерами художньої самодіяльності. Тут також можна було помилуватися та придбати вироби декоративного-прикладного мистецтва, скуштувати домашньої випічки у секції «Бабусині пироги», подивитися на дефіле ретро-моделей, у якому взяли участь академістки.

Ретро-дефіляда – це було щось надзвичайне, адже учасники дуже ретельно готувалися до імпровізованого подіуму. Приміром, академісти клубу «Зарічани» показали, який одяг використовували для щоденного вжитку жителі цього мікрорайону міста, а тоді ще приміського села Заріччя, у середині 19 ст. - на початку 20 ст.

Члени клубу  «Любисток» підготували наряд вчительки церковно-приходської школи, що колись діяла на місці нинішньої 13 школи.

Академісти інших клубів показали, як в 60-ті роки минулого століття радянські люди намагалися вирватися з полону однотипних виробів легкої промисловості тих часів. Хтось в’язав костюм і навіть сумочку до нього, хтось красиву шаль, хтось прикрашав образ паском і рукавичками у тон йому. Були також образи, взяті із легендарних книг, зокрема Елочки- людоїдки, Проні Прокопівни та Голохвастова. І, звичайно ж, підготували членкині Академії пенсіонерів костюми часів графині Олександри Браницької.

Клуб «Чарівна мить» підготував інсценізацію уривку із п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями», а своїми піснями порадували слухачів клуби «Криниця життя», «Сузір’я», «Віва-Вікторія», «Золота осінь», «Серпанок», «Зарічани», «Мрія», «Промінь надії», «Лада», «Гармонія», «Любисток», «Водограй», «Берегиня», «Пролісок».

Також академісти мали змогу виступити і на Етносцені. Ансамбль «Спадщина» заспівали улюблену білоцерківцями пісню «Моя Біла Церква» на слова та музику Анатолія Кульчицького. Тріо «Білоцерківчанка» у складі Таскіри Максюти, Ольги Руденко та Лариси Шкурак потішили глядачів піснями «Мої батьки» та «В саду осіннім айстри білі». До речі, це тріо братиме участь у Східноєвропейському фестивалі творчості золотоліток, який наприкінці вересня відбудеться у Львові.

А після виступів члени клубів Академії пенсіонерів змогли пригостити одне одного смаколиками власного виробництва, обговорити свої творчі плани і просто потішитися таким сімейний святом всієї білоцерківської громади, як День рідного міста.

Тож зі святом, Біла Церкво! Розвитку і процвітання!

 

 

Фотоальбом. Ретро-дефіляда

 

 

 

Поділитись з друзями: