Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Рось просить допомоги

 Канікули в Академії пенсіонерів, дійсно, не є причиною, аби усе літо не зустрічатися з друзями, не проводити заходи, на які доречно зібратися саме влітку. А ось тому й переконливе підтвердження! 

         Олена Буяненко: «Вода є джерелом життя для всього живого на нашій планеті. Роль води в житті людини величезна, в організмі людини її повинно бути в достатній кількості, а властивості її повинні відповідати тим природним показникам водного середовища, в якому зародилося життя. 

Береги річки Рось у Білій Церкві раніше приваблювали відпочивальників з інших міст чистою,  прозорою водою та мальовничими пейзажами. Але впродовж останніх десятиліть, показники досліджень річкової води свідчать про її інтенсивне забруднення. 

Аби привернути увагу населення до проблеми очищення річки Рось, активна учасниця клубу «Зарічани» Світлана Журавльова запропонувала провести у бібліотеці-філіалі №4 екологічну годину «Рось просить допомоги». У заході взяли участь члени клубу «Зарічани» Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка. 

Присутнім було показано ілюстрації із зображенням структури води, продемонстровано, як  вона  змінюється під впливом різної інформації. Під час заходу лунали пісні про річку Рось та вірші  поетів-краян. 

Для  академістів клубу «Зарічани» Світлана Журавльова виготовила «Ем-колобки» з глини та мікроорганізмів для очищення дна річки. Технологія ефективних мікроорганізмів полягає в  зануренні корисних бактерій у проблемне середовище, які поглинають різні забруднювачі.

Захід закінчився на березі  Росі. Учасники кидали у воду свої «подарунки», щоб хоч трохи очистити річку, ніби пропонуючи: будьмо, люди, відповідальними та охайними, щоб наші нащадки побачили річку Рось чистою та доглянутою»

 

Поділитись з друзями: