Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Шкільна спартакіада – на старті!

У Білій Церкві працює 7 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), школа олімпійського резерву «Промінь» з велоспорту, понад 20 спортивних клубів та громадських любительських організацій. У цих спортивних установах культивується 32 види спорту, серед яких плавання, баскетбол, футбол, волейбол, важка і легка атлетика, спортивна та художня гімнастика, кульова стрільба, панкратіон, боротьба, бокс тощо. За останні 20 років в місті не закрилася жодна спортивна школа, але серйозно підходить до занять спортом лише кожна шоста дитина, а 5 решта отримують фізичні навантаження лише на уроках фізичної культури.


Цього року до 1 вересня всі учні міста мають пройти обов'язковий медичний огляд і отримати від лікаря довідку, де чітко буде зазначено, які навантаження на уроках фізкультури дозволені саме для цієї дитини. Серед батьків наших учнів уже склалася «добра» традиція: аби не мати зайвого клопоту, куплю довідку у лікаря і звільню дитину від уроків фізкультури.


На жаль, усі робимо вигляд, що нічого серйозного не відбувається, тому наші діти спокійно відсиджуються в інтернеті або біля телевізорів. Так, ніхто не б'є в набат, хоча задуматися є над чим. І в першу чергу над тим, що спорт дисциплінує, загартовує, допомагає в навчанні, а головне - відшліфовує уміння тримати удар як на спортмайданчику, так і в житті.


Отож 12 липня виконавчий комітет Білоцерківської міської ради затвердив Положення про Спартакіаду серед школярів міста, яка пройде у 2011-2012 навчальному році з ініціативи та за підтримки Білоцерківського благодійного фонду Костянтина Єфименка з таких видів спорту, як футбол, волейбол, баскетбол, легка атлетика, шахи, плавання, пішохідний туризм. Змагання із цих дисциплін триватимуть упродовж навчального року.
На переможців в особистих видах змагань чекатимуть грошові винагороди, зокрема: за перше місце – премія у розмірі 100 гривень, за друге – 70 гривень, а за третє – 50.


Навчальний заклад, який здобуде перемогу в загальному (командному) заліку, - буде нагороджений подарунковим сертифікатом на суму 50 тисяч гривень на придбання необхідного інвентарю для спортивного залу, друге місце – на 30 тисяч гривень, а третє – 20 тис. гривень.
Білоцерківський благодійний фонд Костянтина Єфименка забезпечує учасників Спартакіади спортивним інвентарем та формою, яка в кожної школи буде своя. Уже 1 вересня на урочистих лінійках представники фонду передадуть м’ячі, сітки, футбольну, баскетбольну й волейбольну форми учням.


На 16 вересня заплановано урочисте відкриття Спартакіади на стадіоні «Трудові резерви», у ході якого будуть відзначені найактивніші учасники літнього проекту «Старти надій» і оголошені умови нових спортивних змагань.


Нехай поряд із міцними знаннями впевнено крокують спортивні перемоги!

 

Поділитись з друзями: