Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Школярі Київщини відвідали заводи Biofarma та Tribo

 Лідери шкільного самоврядування Київщини відвідали заводи Bioрharma та Tribo. Екскурсії організувала Обласна рада дітей Київщини. Школярі 8-11 класів на власні очі змогли оцінити роботу сучасного європейського на виробництвах ліків та накладок для гальмівних колодок Захід відбувся за сприяння Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

Зокрема, на заводі Bioрharma учням показали, як виготовляються ліки в умовах стерильності, як лікарські речовини потрапляють в ампули, де їх запаюють та упаковують, як відстежують продукцію на брак.  Також школярі відвідали цех леофілізації, де з ліків під дією вакууму та низьких температур повністю виводиться вода. Учні також мали змогу ознайомитися з процесом підготовки стерильної води  та охолодженого повітря, виготовлення азоту.

Затим відвідали лабораторний корпус, послухали розповідь про історію створення заводу Bioрharma у далекому 1896 році, побачили, де буде функціонувати цех по переробці плазми крові. І навіть змогли погортати книги, яким уже понад сто років. Їх працівники заводу зберігають у бібліотеці підприємства як пам'ять про перші роки створення Bioрharma.

На заводі Tribo школярі Київщини побували в інструментальному цеху, у випробувальній лабораторії, побачили, як виготовляють гальмівні колодки, накладки, диски щеплення тощо.

Така поїздка, за словами учнів, для них дуже цікава та корисна, адже побачити виробничі процеси на власні очі наразі можна далеко не у кожній галузі економіки. Варто зазначити, що заводи Bioрharma та Tribo неодноразово проводили екскурсії як для школярів Білої Церкви, так і для дорослих жителів міста, яким цікаво побачити сучасне виробництво.

 

 

Поділитись з друзями: