Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Сузір`я" подорожує

Тетяна Сулейманова

10 червня члени клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів  Благодійного фонду Костянтина Єфименка  відвідали чудове місто Корсунь-Шевченківський. Наше місто і Корсунь мають спільні історичні витоки, бо засновані у 1032 році Ярославом Мудрим. Мета нашої подорожі – оглянути палацово-парковий ансамбль Понятовських-Лопухіних, заснований  у 1783 році, та відкрити для себе  якомога більше його потаємних секретів.

 Відвідавши краєзнавчий музей, ми дізналися багато нового, цікавого про славне місто Корсунь, а художня галерея  показала, які талановиті люди живуть і працюють  у цьому краю. На жаль,   у нашому місті не створено такого приміщення для галереї.

 До речі, ми запросили  в цю подорож  художницю-аматора  Тетяну Фокіну, яка виставляла свої роботи в Корсунській галереї. Надовго запам’ятається  прогулянка  парком. Нас вразила охайність, з якою зберігаються архітектурні споруди, доглянуті троянди, квіти.

 Не хотілося покидати це  чисте й мальовниче місто, але попереду нас чекали нові враження. Ми поспішали   до музею в Стеблеві  на побачення з Іваном Семеновичем Нечуєм-Левицьким -   видатним українським письменником, який створив  чимало літературних шедеврів із українським народним колоритом і цим збагатив культуру нашого народу.

Музей був створений  місцевим учителем С. Хаврусем, який досконало знав  і любив творчість  І.Нечуя-Левицького  та став його подвижником.

У всіх залишилися дуже приємні враження від цієї подорожі. Члени клубу «Сузір’я»  дуже вдячні Благодійному фонду Костянтина  Єфименка за надану можливість познайомитися з історією одного з куточків нашої країни.

 

Фотоальбом. "Сузір`я" подорожує

 

Поділитись з друзями: