Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Святковий концерт з нагоди 60- річчя творчої діяльності Ніни Левченко

 16 лютого в Академії пенсіонерів відбувся святковий концерт з нагоди 60-років творчої діяльності Ніни Яківни Левченко, координаторки клубу «Чарівна мить», багаторічної керівниці співочого ансамблю «Спадщина». Захід у дружній, святковій атмосфері пройшов у приміщенні Київської обласної торгово-промислової палати.

Ніна Яківна упродовж десяти років творчого насичено життя Академії пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка, працює у її лавах. У жовтні минулого року вона відзначила свій день народження та 60-річний ювілей творчої сценічної діяльності. На жаль, через карантинні обмеження, святкування з такої нагоди довелося перенести аж на лютий 2022 року.

Утім, віншувати свою добру приятельку прийшли усі клуби Академії пенсіонерів. Вони підготували творчі номери: пісні, вірші, гумористичні сценки. Лунали теплі, щирі, сердечні слова на адресу ювілярки. Колектив "Спадщини" підготував ювілярці кілька святкових виступів.

Олена Ткач, директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка, під час заходу ознайомила присутніх з біографією Ніни Яківни, її трудовою діяльністю та особистим життям. На слайдах глядачі могли побачити батьків пані Ніни, чоловіка, дочок, внуків та правнуків. А дві доньки Ніни Яківни прийшли на свято особисто, аби підтримати рідну неньку.

Народилася маленька Ніночка 14 жовтня в селі Шендерівка Корсунь-Шевченківського району Черкаської області, в один день із легендою української пісні - Раїсою Кириченко. Після закінчення школи не вступила, як про те мріяла, до педагогічного училища і залишилася працювати в побуткомбінаті. Але не полишила надії отримати професійну освіту і за порадою дядька вступила до Черкаського музичного училища. Пізніше навчалася в Харківському інституті культури.

Одного разу, приїхавши на вихідні додому, побачила нового квартиранта в хаті, який приїхав на практику до Шендерівки. Вони закохалися з першого погляду і стали долею один для одного на цілих 54 роки! Пан Володимир Левченко, як і його Ніночка, дуже любив пісню. Згодом чоловік став професором, академіком, доктором наук, заслуженим працівником ветеринарної медицини України. За його підручниками вивчилося не одне покоління ветеринарів-професіоналів. ‍Виростили двох доньок – Ольгу та Олену. Багата Ніна Яківна і на 4 онуків, прабабусею її називають уже 4 правнучки, одна з яких носить ім’я Ніна.

Утім, повернемося до творчої роботи чи то пак життя Ніни Яківни. Адже на сцені вона – 60 років! За цей час встигла попрацювала в Будинку офіцерів, викладала сольфеджіо, музичну літературу, керувала хором у міській музичній школі №2, була музичним керівником у ПТУ ім. П.Р. Поповича, керівником хорового колективу БНАУ, ще 20 років життя віддала творчій праці в Палаці культури «Росава»! Хор ветеранів ВВВ, вокальний ансамбль «Спадщина» - це також її натхненна праця!

Тож віват, Ніно Яківно! Многая і благая літа!

Фотоальбом "Святковий концерт з нагоди 60- річчя творчої діяльності Ніни Левченко"

 

Поділитись з друзями: