Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

У музеї на відкритті виставки

 

18 липня 2019 р. у Білоцерківському краєзнавчому музеї відбулося відкриття мобільної виставки «Німці в Україні: історія і культура». Узяли участь у цьому заході, незважаючи на канікулярний період, і члени Академії пенсіонерів, зокрема представники клубів «Любисток» і «Лада».

Вікторія Петренко, заступник директора з наукової роботи: "Виставка створена за ініціативи Ради німців України та презентує історію та культуру німецької національної меншини на українських теренах. Автор концепції – доктор Альфред Айсфельд, німецький історик, експерт з історії німців у Російській імперії, Радянському Союзі та країнах СНД.

Унікальний науковий проект представляє широкому загалу історію німців України за темами на 23 стендах німецькою та українською мовами, містить карти, документи, фотографії. Охоплює історичний період від X ст. до 1939 року.

Під час урочистого відкриття з вітальним словом до гостей звернулися Вікторія Петренко, заступник директора з наукової роботи Білоцерківського краєзнавчого музею, Володимир Піньковский (Київ), голова ГО «Міжнародне товариство німців України Відергебурт" та організатор проекту, Руслана Ткач, керівник ГО Товариства німців м. Біла Церква “Відродження”.

На захід завітали члени Товариства польської культури ім. Красинського на чолі з Оленою Хоменко, члени клубів Академії пенсіонерів, журналісти, жителі та гості міста".


Поділитись з друзями: