Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

VІІ міський конкурс ім. І.М.Сошенка

 

                                                   

       Щовесни Білоцерківський колегіум збирає у себе талановитих учнів, юних  майстрів пензля на конкурс із образотворчого мистецтва імені Івана Сошенка.

І.М.Сошенко – талановитий художник і педагог, який зіграв визначну роль у звільненні Т.Г.Шевченка з кріпацтва, деякий час працював  учителем малювання у Білоцерківській гімназії. Саме тому міський конкурс із образотворчого мистецтва носить його ім’я.

27-28 квітня 2018 року в Білоцерківському колегіумі  відбувся вже VІІ міський учнівський конкурс із образотворчого мистецтва,  метою якого є виявлення та підтримка художньо обдарованих дітей та юнацтва, збереження і розвиток кращих традицій українського мистецтва.

Цьогорічний мистецький конкурс має тему «Художнику немає скутих норм» (новітні мистецькі форми).

Всього в конкурсі взяло участь 133  учні різних вікових категорій,  які представляли  20 навчальних закладів міста Білої Церкви, міста Києва  та села Потіївки Білоцерківського району.

У цьому році учні виконували конкурсні роботи у номінаціях:  «Рисунок», «Живопис», «Творча композиція», «Декоративно – прикладне мистецтво».

Роботи учасників оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли:

- Дмитренко Олександр Федорович — голова Київської обласної організації Національної спілки художників України;

- Мілейко Ольга Борисівна — член Національної спілки художників України, керівник Народної студії образотворчого мистецтва;

- Шевченко Валентина Іванівна — вчитель образотворчого мистецтва Білоцерківської загальноосвітньої школи № 20;

- Сич Марина Олександрівна — вчитель художньої культури Білоцерківського колегіуму Білоцерківської міської ради Київської області;

- Дмитренко Нікіта Олександрович — художник, мистецтвознавець, член Національної спілки художників України, аспірант Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Мистецтво – це жива потреба кожної людини у творчості, пошук прекрасного в буденному, тому юні художники творили красу натхненно і пристрасно. Членам журі нелегко було визначити переможців, адже всі роботи були цікавими та оригінальними.

28 квітня  відбулася церемонія нагородження найкращих конкурсантів.Уже всьоме надає підтримку конкурсу Благодійний фонд Костянтина Єфименка.

Усі переможці та лауреати конкурсу були нагороджені дипломами та  цінними подарунками.

Ми переконані, що  список переможців продовжать ті талановиті учні, які ще не раз зберуться у стінах Білоцерківського колегіуму, - саме за ними майбутнє, їм творити історію та дарувати радість людям. Адже як сказав видатний педагог Шалва Амонашвілі: «…доторкнутися до краси можна тільки серцем».

 

 

 

Поділитись з друзями: