Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Я, звичайно, повернусь весь у друзях і піснях

Олена Буяненко

 

На початку лютого у бібліотеці-філії №4 відбулася літературно-музична година «Я, звичайно, повернусь весь у друзях і піснях», присвячену творчості поета і співака Володимира Висоцького. На захід завітали члени клубу Академії пенсіонерів «Зарічани».

Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, зіграв біля тридцяти ролей у фільмах, грав у театрі, об'їздив з концертами всю країну й світ. Творчість поета забороняли, але його рядки стали крилатими фразами.

Під час зустрічі завідуюча бібліотекою Світлана Линник розповіла багато цікавого про життя Висоцького, про непросту творчу долю, про найбільш визначні роботи в театрі та кіно, про його велике кохання – Марину Владі. Дружба, війна, політика, любов, життя… Складно знайти теми, яких би він не торкнувся у своїй творчості. Його життя зупинилося на позначці сорок два. Але за ці роки він зробив більше, ніж дехто за десять життів. Висоцький не жив, він горів. Палав, віддаючи сили й тепло усім, кого любив і ненавидів водночас. Любив за відданість, за доброту, ненавидів за пасивність, байдужість…

 

Учасники заходу поділилися своїми враженнями від творчості Володимира Висоцького. Найбільше присутніх схвилювали розповіді Світлани Пилипівни Починок, якій пощастило відвідати  концерт барда,  та Ірини Петрівни Беспалько, яка у липні 1980 року у день смерті Висоцького перебувала на олімпіаді у Москві.

 

Відеофільм «Володимир Висоцький. Легенди і факти», звучання його пісень перенесли слухачів в той час, коли жила і творила ця талановита і відкрита людина. З захватом та зацікавленістю глядачі вбирали в себе кожну хвилину фільму про визначну особистість.

Поділитись з друзями: