Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

З любов`ю до "Олександрії"

 

Людмила Полях

10 жовтня у Будинку органної та камерної музики відбувся черговий захід, присвячений парку «Олександрія». А підготував його клуб «Водограй» Академії пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка. Наш білоцерківський парк не випадково став темою зустрічі, адже він прекрасний у будь-яку пору року. Допомагали «водограївцям» їх колеги з клубів «Серпанок», «Мрія», «Криниця життя», «Гармонія», бібліотекарі Центральної бібліотеки, а також талановиті учні школи мистецтв №1, ЗОШ №9 та Технолого-економічного коледжу БНАУ.

В Академії пенсіонерів , як правило, заходи проходять у пісенній атмосфері. А ось клуб «Водограй» вирішив змінити традицію та підготувати творчий вечір, насичений поезією. Хоча і пісні, і танці також були. Дуже хвилювалися, чи сприймуть такий формат слухачі. Виявилося, марно. Глядачі щедро винагороджували оплесками всіх, хто виступав на сцені. Організувала цей захід Лариса Ястрибова, колишній учитель школи№8, яка нині дарує нові знання вже дорослим «учням» - своїм колегам по клубу «Водограй».

Виступи академістів були присвячені чотирьом порам року в парку. Ведуча заходу Олена Ткач, виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка, зауважила, що історія Білої Церкви, починаючи з кінця 18 століття, нерозривно пов’язана з родиною графів Браницьких. Парк, як відомо, є улюбленим дітищем графині Олександри Василівни, костьол (де нині Будинок органної та камерної музики та в якому проходив академічний захід) збудований графом Ксаверієм Браницьким. Учні, що грали на скрипці та флейті, а це брати Владислав та Павло Брігідіни, навчаються у школі мистецтв №1, розташованій у Зимовому палаці родини Браницьких. Ось так в одному заході були незримо присутні три історичні об’єкти, залишені місту в спадок Браницькими. Крім того, академісти вирішили присвятити захід пам’яті директора парку Сергія Галкіна, який відійшов у вічність на початку цього року, а також 230-річчю з дня заснування парку.

Всі виступи супроводжувалися на екрані відео- та фотозйомкою про парк у різні пори року. Розпочали творчий вечір із віршів про зимовий парк. Микола Боровик та Валентина…, члени клубу «Водограй», продекламували чудові поетичні рядки на слова В’ячеслава Третяка та Петра Розвозчика. Затим романс «Грона акації», який всім відомий з фільму «Дні Турбіним» і насправді є давнім київським романсом, написаним українською мовою, майстерно виконала Таскіра Максюта, членкиня клубу «Гармонія».  

А весняна тематика була присвячена різноцвіттю парку. Доповнили виступи читців вальсові композиції у виконанні учнів 4-го класу БЗШ №9 Маргарити Сидорук та Артема Чуписа. Після дітей свою вправність у вальсуванні продемонстрував хореографічний ансамбль клубу «Криниця життя». Отже, ці два вальси, виконані представниками різних вікових груп, стали підтвердженням того, що проект «Єдність поколінь» дієвий і життєздатний. А пережиті емоції глядачів – переконливе тому підтвердження!

Для літньої пори в «Олександрії» підготували свої виступи студенти Технолого-економічного коледжу БНАУ разом з організатором заходу Ларисою  Ястрибовою. У літній частині концерту прозвучала прекрасна музика у виконанні Павла Брігідіна (флейта) та пісні у виконанні Едуарда Чайки, Віктора Бількевича й Галини Чумаченко.

А осінню пору в «Олександрії» розпочали виступом учня школи мистецтв №1 Владислава Бригідіна, який неперевершено виконав композицію на скрипці. Затим академістки виконали вірші про жінку – осінь, а представники Центральної бібліотеки про осінню пору в парку.

І, насамкінець, несподіваною новиною для всіх академістів став той факт, що Благодійний фонд Костянтина Єфименка вирішив оголосити про нагородження ще однієї Мадам Гармонії Ольги Руденко. Річ у тім, що під час конкурсу на День міста, пані Ольга програла своїй колезі з клубу «Гармонія», хоча журі поставило обом жінкам однакову кількість балів. Тож глядачі були настільки незадоволені, що було постфактум прийнято рішення: обидві учасниці достойні цього звання. Отож, помилку було виправлено. Корону та почесне звання «Мадам Гармонія» отримала й пані Ольга - членкиня клубу «Криниця життя». Вітаємо!

Черговий загальноакадемічний захід позаду. На наступному тижні академісти організовують ходу в центрі міста, приурочену Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Приєднуйте, шановні білоцерківці!

Фотоальбом. З любов`ю до Олександрії

 

 

 

 

Поділитись з друзями: