Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Перший міський конкурс юних художників міста

 Перший міський конкурс юних художників міста 

Підтримка обдарованої юні завжди є одним із пріоритетних напрямків роботи будь-якої благодійної організації. Фонд Костянтина Єфименка у цьому відношенні не є винятком. Тому без вагань правління фонду зголосилося підтримати І Міський учнівський конкурс з образотворчого мистецтва ім. І.М.Сошенка «Розуміємо натуру – створюємо художній образ», , який проходив 22-23 травня в Білоцерківському колегіумі.

Конкурс,  започаткований Київською обласною організацією Національної спілки художників України, підтриманий відповідними управліннями, установами й організаціями міського рівня, взяв за мету виявити й підтримати художньо обдарованих дітей та юнацтво, формувати в учнів світоглядні позиції на засадах краси, художнього бачення світу, полікультурності.

Лейтмотивом усіх учнівських робіт, представлених на конкурс, були справедливі слова Анатоля Франса: «Художник повинен любити життя і доводити всім, що воно прекрасне». Добрі, цілковито позитивні, яскраві дитячі малюнки не залишили байдужими не тільки представників організаційного комітету, а й батьків, педагогів і гостей конкурсу. Недаремно професійна команда журі довго дискутувала, визначаючи переможців.

У конкурсі взяли участь 140 учнів загальноосвітніх шкіл міста віком від 11 до 16 років у трьох номінаціях: «Академічний рисунок», «Академічний живопис» і «Творча композиція». Місцем його проведення став Білоцерківський колегіум – заклад, де навчаються інтелектуально й творчо обдаровані юні білоцерківці.

Вручаючи цінні та заохочувальні призи переможцям і учасникам конкурсу від Благодійного фонду Костянтина Єфименка, виконавчий директор Олена Ткач переказала щирі вітання від голови фонду Костянтина Олексійовича і озвучила його давню мрію: відкрити в Білій Церкві картинну галерею, побажавши, аби роботи сьогоднішніх школярів (а в майбутньому видатних українських художників!)  обов’язково прикрасили її зали і прославили наше місто.

 

Підбиті підсумки конкурсу, визначені найкращі роботи, вручені нагороди, але враження від його організації та проведення ще довго бентежитимуть душі юних художників, які з нетерпінням чекатимуть наступного року, щоб знову прийти на конкурс, який в історії вже буде другим.

 

 Фотоальбом 

Поділитись з друзями: