Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академічний театр - нова віха в житті пенсіонерів

      24 березня клуб «Криниця життя» люб’язно запросив до себе в гості академістів з інших клубів. Зала зустріла глядачів морем кімнатних квітів та декорованою під ліс сценою: на академістів чекала вистава за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» у виконанні представниць трьох клубів. Ідея поставити таку сцену належить координатору клубу «Криниця життя» Ларисі Бондарчук, а всю режисерську роботу на себе взяла її колега Ольга Тимошенко. Загалом у концерті, присвяченому біографії та творчості видатної української поетеси, взяли участь представниці не лише клубу «Криниця життя», а й клубів «Вікторія» та «Серпанок». Разом вони підготували виставу, вірші та пісні на слова Лесі України.
 
 
         Прем’єра вистави відбулася в лютому цього року з нагоди 152-річниці з дня народження видатної української поетеси. Спершу на цьому й планували зупинитися. Але оскільки на виставу запросили представників клубу «Чарівна мить», то останні дуже просили артистів приїхати до їхнього клубу та показати всім одноклубникам такий чудовий концерт. Тож артисти поїхали, так би мовити, на гастролі. Після цього з’явилися й інші бажаючі побачити спектакль. На цей раз уже до себе в гості запросили членів клубів «Промінь надії», «Пролісок», «Гармонія», «Золота осінь». Таким чином, одна вистава об’єднала довкола себе поціновувачів таланту Лесі України аж із восьми клубів Академії пенсіонерів.
 
         А розпочали свій захід академісти з хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять загиблих під час російсько-української війни. Також виконали Гімн України.
 
 
       Неперевершено читали вірші Лесі Українки академістки Ніна Скоробагатько, Валентина Величук, Ольга Тимошенко, Ольга Руденко, Ніна Павловська, Ніна Редькіна. Також прозвучала пісня у виконанні Ольги Тимошенко та Ольги Руденко на вірш поетеси «Давня весна». А затим всі охочі побачили виставу. У головних ролях: Мавка - Ольга Руденко, Лукаш - Ніна Редькіна, дядько Лев - Людмила Плохотнюк, Лісовик - Ольга Ковальчук, Килина - Галина Тищенко, свекруха Мавки - Ольга Тимошенко. Глядачі затамували подих, дивлячись як майстерно грають їхні ровесники. Адже в такому віці непросто освоїти мистецтво театру, вивчити слова, підібрати інтонації, вміти правильно рухатися.
         
         Вистава заслужено супроводжувалася оваціями та аплодисментами. А одна із глядачок Таскіра Максюта зауважила, що велика заслуга в цьому саме Лариси Бондарчук, яка багато років немов магніт притягує до себе талановитих і працьовитих академістів. І тому не дивно, що вслід за чудовим ансамблем, шикарним танцювальним колективом у клуба «Криниця життя» з’являється і театральний гурток, провідними артистами якого стали Ніна Редькіна, Ольга Тимошенко, Ольга Ковальчук, Ольга Руденко, Галина Тищенко та інші. Проте клуб «Криниця життя» - не таємний масонський орден. Двері для творчих людей у ньому завжди широко відкриті, відтак в різних виставах, сценках, пісенних номерах беруть участь й представники інших клубів.
 
         Приємно дивитися на те, як люди поважного віку зуміли себе реалізувати й створити чудове дозвілля для своїх ровесників. У цей важкий час дуже важливо мати можливість черпати енергію, наснагу, позитивний настрій. Варто лише додати, що всі репетиції відбуваються у проміжку між волонтерською роботою академістів, адже вони вже понад рік шиють на фронт подушки та труси воїнам, збирають кошти та купляють носки, чим можуть допомагають і територіальний обороні.
 
          Тож лишається побажати цим незламним людям в нашій країні міцного здоров’я і творчих успіхів!
 

Поділитись з друзями: