Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академісти взяли участь у фестивалі до Дня Конституції України

27 червня до Дня Конституції України міський територіальний центр імені Петра Новотні організував багатожанровий фестиваль «Білоцерківська естафета творчості «МИ УКРАЇНЦІ». До участі у ньому директор комунальної установи Ірина Пантеліївна Дога люб’язно запросила й ансамблі клубів Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

Тож клуби «Гармонія», «Криниця життя», «Лада», «Золота осінь», «Чарівна мить», «Сузір’я», «Водограй» представила на розсуд глядачам свої пісні на національно-патріотичну тематику.

Зокрема, клуб «Гармонія» виступали в складі ансамблю (керівник – Таскіра Максюта), дуету Галини Лиманчук та Світлани Головко та тріо Галини Лиманчук, Світлани Головко та Таскіри Максюти. Також прочитала авторський вірш про Україну членкиня клубу Марія Сударенкова, а подружжя Таскіри та Володимира Максют виступили у складі свого дуету «А ми удвох».

Клуб «Чарівна мить» запропонували пісні у виконанні ансамблю «Спадщина» (керівник – Ніна Левченко) та квартету Валентини Потіхи, Катерини Шевченко, Ніни Янової та Раїси Чорної.

Клуб «Сузір’я» потішив виступом ансамблю «Чорнобривці» (керівник – Надія Сич) та дуету «Співограй» у складі Наталії Мельник та Олександра Матвієнка.

Клуб «Лада» виступав традиційно у складі тріо Тетяни Марченко, Людмили Апальонової, Галини Глобенко.

Від клубу «Водограй» виступав ансамбль «Ровесник» (керівник – Ніна Вдовиченко), від клубу «Криниця життя» - однойменний ансамбль під керівництвом Ольги Руденко та дует Ольги Руденко та Ніни Павловської, а від клубу «Золота осінь» виступив ансамбль, художнім керівником якого є Людмила Хоменко.

Ольга Момотюк, яка є членкинею клубу «Пролісок», чудово виконала авторський вірш «Хвала тобі, Біла Церкво!», а Володимир Карась, який відвідує клуб «Промінь надії», презентував глядачам дві патріотичні пісні у своєму прекрасному виконанні. 

Професіоналізм, уміння володіти сценічною майстерністю, багатий репертуар дозволив академістам гідно виступити на фестивалі, в якому взяли участь також хорові та танцювальні колективи територіального центру, а саме: «Берегиня», «Вербиченька», «Смерічка», «Волошки», «Росичанка», «Вінтаж», також представники Білоцерківського товариства інвалідів «Фенікс», вокальні ансамблі із Терезине, Пилипчі, Дроздів та творчий колектив Будинку культури УТОГ.

Виступи усіх учасників були неперевершені! Чого тільки вартий ансамбль барабанщиць, танцювальні номери колективу «Вінтаж» чи комедійні сценки артистів УТОГ, чарівні пісні товариства «Фенікс», колоритні, неперевершені голоси учасників хорових колективів із сіл та селищ Білоцерківської громади. Був навіть театр мод «Феєрія», моделі якого виходили на подіум, демонструючи вишиванки.

Варто додати, що у багатьох ансамблях територіального центру беруть участь й академісти. Таким чином, творчі, непосидючі, з жагою пісні в душі білоцерківці мають змогу сповна задовільнити свій потяг до співу. Тож усім без винятку колективам територіальний центр вручив дипломи лауреатів та відзнаку «Білоцерківська естафета творчості».

Такі заходи допомагають людям поважного віку відчувати свою затребуваність, можливість поспілкуватися з ровесниками в святковій обстановці, насолодитися українською піснею. Тому щиро дякуємо організаторам фестивалю за запрошення виступити на святі з нагоди одного з найбільших державних свят – Дня Конституції України!

Та співаючи, всі учасники ні на мить не забували, що найбільша заслуга в такому концерті не їхня і, навіть, не організаторів, а наших військовослужбовців, які зараз в страшному пеклі війни боронять нашу можливість у мирному місті співати українську пісню! Тому раз по раз в залі лунали пісні, присвячені козакам-воїнам, військовому сьогоденню України, а також материнській журбі за полеглим сином.

Віримо і сподіваємося, що такі заходи поможуть Україні перейти, як співалося в одній із пісень фестивалю, через провалля війни.

Слава Україні! Героям Слава!

Фоторепортаж "Академісти взяли участь у фестивалі до Дня Конституції України"

 

Поділитись з друзями: