Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Для тих, хто прагне затишку, душевної гармонії та спілкування з однодумцями

Академія пенсіонерів створена для тих, хто прагне затишку, душевної гармонії та  спілкування з однодумцями

«Ми маємо взяти під опіку дві найуразливіші категорії населення міста, - почав тоді свій виступ на першому засіданні Правління новоствореної благодійної організації її голова – Костянтин Єфименко. - Це діти шкільного віку, які ще не мають достатнього життєвого досвіду й можливостей для самореалізації, і пенсіонери – люди, які віддали частину свого життя, здоров’я місту й заслужили на повагу  та  увагу до них»… Так з’явилася на світ ідея реалізації двох основних проектів фонду – Шкільної спартакіади із семи видів спорту і Академії пенсіонерів.

Чим сьогодні живе це об’єднання небайдужих людей, які, перебуваючи на заслуженому відпочинку, своєю великою любов’ю до життя підтверджують істину: молодість – це не вік, а стан душі,  тож молодим можна бути в будь-якому віці. З перших вуст про особливості роботи досить розгалуженого спектру клубів Академії пенсіонерів нам розповідає голова Благодійного фонду – Костянтин Єфименко.

-  Костянтине Олексійовичу, минулий рік ознаменувався відкриттям рекордної  (як для Білої Церкви) кількості клубів у різних мікрорайонах міста? Якщо не секрет, скільки їх на сьогодні?

- Восени 2011-го  року з ініціативи Благодійного фонду Костянтина Єфименка в місті з’явилися перші п’ять клубів за місцем проживання для літніх людей. Вони й дали початок створенню Академії пенсіонерів, яка вже сьогодні нараховує повноцінних 28 осередків у різних мікрорайонах Білої Церкви. Загальна кількість людей пенсійного віку, які щотижня відвідують засідання клубів, складає 1700 осіб. І це ще не межа, адже чисельність кожного з них постійно збільшується, оскільки проект набуває неабиякої популярності. Тому до кінця березня маємо намір розширитися до 3 тис. осіб, а до кінця року плануємо охопити цією роботою близько 6 тис. пенсіонерів.

- Дійсно, осередків досить чимало, отож непросто спланувати роботу кожного.  А чи готуються до проведення заходи, які потребують участі представників різних клубів, так звані  загальноакадемічні?

- Кожен клуб Академії пенсіонерів має свого координатора (людину із числа пенсіонерів), який щомісяця планує роботу з урахуванням побажань самих відвідувачів і пропозицій Правління Благодійного фонду. Крім того, члени клубів активно включаються у підготовку й проведення загально академічних заходів. Наприклад, у кінці лютого відбудеться грандіозний конкурс «Академія має таланти», відбірковий тур якого пройде напередодні в кожному окремому осередку. У квітні запланували проведення Свята зустрічі весни з усіма атрибутами, традиціями цього заходу, який своїм корінням сягає глибин історії. Також маємо на меті, а точніше сказати цього просять самі ж академісти, взяти участь у міському суботнику на Замковій горі, де ведеться будівництво храму Святого Георгія Побєдоносця. У травні-червні  хочемо провести спортивні змагання «Веселі старти» в Голендерні та імпровізований туристичний похід, продемонструвавши молоді гарний приклад того, яким активним і насиченим може  бути життя людини, незважаючи на її вік.  

-         Окрім щотижневих засідань, які ще заходи пропонує Благодійний фонд для членів Академії пенсіонерів?

-         Звичайно, академісти мають можливість відвідувати басейн (ДЮСШ № 1, ДЮСШ № 2, спортивно-оздоровчий клуб), Льодову арену, де можуть кататися на ковзанах; щомісяця Благодійний фонд закупляє квитки на  концерти, що проходять у Будинку органної та камерної музики, вистави театру ім. Саксаганського, до парку «Олександрія», Білоцерківського краєзнавчого музею тощо. Великою популярністю користуються клубні гуртки. Серед них – гурток комп’ютерної грамотності, декоративно-прикладного мистецтва, хорового співу, в’язання, шахово-шашковий, театральний.

-         Члени Академії пенсіонерів із задоволенням діляться враженнями від поїздок, мандрівок, екскурсій. Чи плануються вони у 2013 році?

-         Ми не відмовляємося від тих заходів, які минулого року користувалися попитом. Зокрема, це мандрівки  Київщиною, за межі якої ми виїжджати  не наважуємося, оскільки довготривалі подорожі можуть негативно вплинути на здоров’я літніх людей. Звичайно, запланували відвідування Ботанічного саду в Києві та Києво-Печерської лаври, паломницькі тури Володарщиною та екскурсії до села Буки Сквирського району. Упевнений, у 2013 році складуться нові туристичні маршрути, тут ми будемо обов’язково дослухатися до думки наших академістів.

-         Які заходи, на вашу думку, вже стали традиційними?

-         Є один захід, який залюбки відвідують усі члени Академії пенсіонерів,– це день іменинника, що проходить у кожному окремому клубі щомісяця. Академісти готують привітання винуватцям свята, а ми запрошуємо вокальні ансамблі, проводимо веселі конкурси, робимо символічні подарунки та організовуємо чаювання. Дуже приємно бачити щирі посмішки на обличчях членів Академії пенсіонерів, коли на їхню адресу линуть теплі слова привітань і побажань. Люди є люди, більшість із них завжди прагне затишку, душевної гармонії, уваги і, звичайно, цікавого спілкування у товаристві однодумців. А заради цього і була створена Академія пенсіонерів.

 

Поділитись з друзями: