Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Білій Церкві - 990 років!

16 вересня клуби «Криниця життя», «Зарічанське джерело», «Лада» та «Серпанок» Академії пенсіонерів відсвяткували у своєму дружньому колі 990-річчя з часу заснування князем Ярославом Мудрим нашої рідної Білої Церкви.

Чому саме ці клуби об’єдналися для такого заходу? А вони не об’єднувалися. Вони вже давно разом! Разом працюють ось уже сім місяців від початку війни, забезпечуючи потреби військовослужбовців на фронті в спідній білизні, м’яких подушках, носках. Не відмовляють і територіальній обороні. Як тільки хлопці звернулися з проханням допомогти в облаштуванні позицій, відразу почали збирати по людях матраци, ковдри, подушки, столові прибори тощо.

Кожен день ці бджілки-трудівниці ходять до клубу, бо знають: на війні немає вихідних. Сумлінна праця, добросовісне ставлення до своєї справи не залишилися поза увагою волонтерів. Одні – забирають готову продукцію, а інші - приносять тканини та резинки. Є й такі підприємці, які допомагають грішми на закупівлю матеріалів чи носків. Утім, попри зайнятість, академісти не зраджують своїй любові – українській пісні та поезії. Вони регулярно проводять репетиції, а отже на День міста мали що показати.

Захід розпочали з хвилини мовчання за загиблими українцями в цій війні та Гімну України!

Затим у виконанні ансамблю «Криниця життя», дуету клубу «Лада» та тріо клубу «Зарічанське джерело» звучали пісні та вірші про Білу Церкву та Україну. А координатор клубу «Серпанок» Людмила Плохотнюк та членкиня клубу «Криниця життя» Ольга Ковальчук порадували публіку веселими одеськими анекдотами, які презентували у вигляді діалогу двох друзів Ізі та Моні.

Тож академісти і поспівали, і посміялися. Бо життя людське не вічне, всіх проблем не перечекаєш. Треба радіти кожному дню, якщо випадає така нагода!

Зрозуміло, що концерт без сценариста та ведучого не відбудеться. Цього разу в ролі конферансьє дебютувала координаторка клубу «Зарічанське джерело» Лариса Хоменко. І вийшло в неї просто блискуче! А сценарій написала координаторка клубу «Криниця життя» Лариса Михайлівна Бондарчук. Додамо, що саме пані Лариса терпляче і майстерно координує волонтерську роботу відразу чотирьох клубів упродовж семи місяців.

З вітальним словом до академістів звернулася директорка Білоцерківського ліцею іноземних мов Олена Ткач, яка подякувала людям поважного віку за їхню працю, за вміння навіть в такий непростий час гуртуватися та проводити ось такі змістовні та духовно багаті зустрічі.

На концерт також запросили координатора клубу «Вікторія» Ніну Скоробагатько, адже цей клуб за власні кошти вже не раз купував носки для бійців, а також канцелярію та солодощі для дітей переселенців.

Фотогалерея "Білій Церкві - 990 років!"

Поділитись з друзями: