Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Біофарма": візити, цифри, факти та перспективи розвитку

Людмила Полях

5 квітня з робочою поїздкою до біофармацевтичного науково-виробничого комплексу «БІОФАРМА», що розташований у Білій Церкві, завітав співголова Опозиційного блоку, прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков. Голова наглядової ради НВК «Біофарма» Костянтин Єфименко ознайомив гостей та представників ЗМІ з діючими потужностями підприємства, а також розповів про те, коли відбудеться запуск нового цеху з  фракціонування плазми крові.

Під час візиту гості ознайомилися з технологією виробництва лікарських засобів у скляних та пластикових флаконах, ампулах, шприцах, а також у м’якій формі (мазі, супозитарії). Затим відвідали цех з виробництва пробіотиків, ознайомилися з сучасною системою енергоживлення підприємства та його кондиціювання.

Після цього Борису Колеснікову та журналістам із Києва та Білої Церкви показали зведений корпус майбутнього цеху з переробки плазми крові. Біля корпусу вже розпочалися роботи з благоустрою території, а упродовж двох місяців завершиться підведення комунікацій. Також укладені перші контракти на поставку технологічного обладнання для цеху. Біореактиви, сепаратори, фракціонатори, лінії з розливу та упаковки продукції тощо постачатимуть італійські та німецькі компанії. Планується, що у першому кварталі 2018 року розпочнуться роботи по запуску та налагодженню виробництва. 

Нагадаємо, у червні 2015 року відбулося закладання капсули під будівництво цеху з переробки 300-320 т плазми крові. Проект розроблений італійською компанією Foster Wheeler. Цех значно розширить існуючі виробничі потужності компанії з переробки плазми, які на сьогодні складають до 90 тон на рік.

Майбутній цех-фракціонатор вироблятиме імуноглобулін, альбумін та фактор згортання крові людини VIII. Виробництво цих препаратів буде здійснюватися за власною технологією, розробленою науковою лабораторією компанії «БІОФАРМА», вона успішно пройшла експертизу спеціалізованого німецького інституту вакцин і біологічних лікарських засобів ім. Пауля Ерліха.

«Мене запросив трудовий колектив та власники підприємства ознайомитися з технічним рівнем виробництва. Рівень автоматизації та застосовані технології вражають уяву, -  зазначив по завершенню заходу прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков. - Це дійсно сучасне виробництва, а власники підприємства та трудовий колектив справді молодці. На цьому підприємстві $100 тис. ВВП на одного працівника! Це вдвічі більше, ніж у будь-якій розвинутій державі. Якщо у 20 мільйонів українців буде така робота, то Україна стане однією з найуспішніших країн світу». Також Борис Колесніков в інтерв’ю журналістам зазначив, що має сумніви щодо успішності реалізації середньострокового плану дій уряду, зокрема у сфері освіти, медицини, розвитку фермерського класу та приватизації, тому пообіцяв, що незабаром презентують свій антикризовий план.

Варто зазначити, що НВК «БІОФАРМА» є одним із найуспішніших підприємств нашого міста. Лише за 2016 рік обсяг виручки заводу становив понад 1 млрд грн. Щороку підприємство має приріст виробництва у розмірі 30-35%. Нині на підприємстві працює 420 працівників. Наразі планується запускати 12 нових препаратів. Ліки експортуватимуться за кордон, а також продаватимуться в Україні, у тому числі в аптечній мережі Білої Церкви.

«Ми постачаємо нашу продукцію у 20 країн світу, зокрема, це Білорусь, Казахстан, Узбекистан, Молдова, Азербайджан, Киргизстан, Вірменія, Монголія, В’єтнам, Індонезія, деякі країни Африки, також чотири  препарати зареєстровані в ЄС. «БІОФАРМА» відрахувала до всіх бюджетів 57 млн. грн. податків за 2016 рік. Лише на виробництві працює 250 працівників, середня зарплатня яких перевищує 10 тис. грн.», - розповів Голова наглядової ради НВК «Біофарма» Костянтин Єфименко.

У зв’язку з тим, що наступного року запрацює цех з переробки плазми крові потреба фахівців збільшиться ще до 100 осіб. Тому вже зараз підприємство тісно співпрацює з фармацевтичним факультетом Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця, а також з хімічним та біологічним факультетами Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Тож для випускників цих вишів з Білої Церкви є гарна нагода працювати за фахом у своєму рідному місті та мати гідну оплату праці.

 

Фотоальбом. "Биофарма": візити, цифри, факти та перспективи розвитку

 

Поділитись з друзями: