Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Будівництво храму в червні-липні 2012 року

Будівництво храму в червні-липні 2012 року 

Незважаючи на літній відпускний період, на Замковій горі продовжується спорудження храму Святого Великомученика Георгій Побєдоносця.

На початку червня завершилося будівництво підвальної частини, так званого цокольного поверху, культової споруди, де планується після спорудження церкви розмістити археологічні знахідки, виявлені під час розкопок на Замковій горі у 2011-2012 роках, та організувати недільну школу для дітей.

Стіни, арки, зводи підвалу викладено з плінфи (тонкої цегли), кладку робили,  застосовуючи  стародавній метод, а саме: ширина шва дорівнює ширині самої плінфи. Це не тільки красиво, це в першу чергу допомагає втілити в життя головний задум – відбудувати храм, архітектура якого максимально наближена до часів Київської Русі.

 

 Будівельні роботи виконуються ТОВ «МЖКбуд» (директор Віктор Петрович Яровий).

До кінця  літа будівельники мають звести стіни храму, висота яких буде 6 м, на що планується витратити 240 тис. цегли. Стіни мурують  дуже широкі, майже півтора метра, як це й було в стародавні часи. На фасаді однієї з трьох апсид планується вкраплення у кладку стародавньої тонкої цегли – плінфи. Не виключена можливість, що будуть навіть елементи тієї плінфи, яку знайшли археологи під час розкопок.

Храм Св. Георгія Побєдоносця  - це справжній  подарунок Благодійного фонду Костянтина Єфименка Білій Церкві з нагоди 980-річчя з дня її заснування.

    Фотоальбом 

Поділитись з друзями: