Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Чарівний світ вишивки

Світлана Линник,
бібліотекар філії №4
 
Краєзнавча зустріч із майстринями вишивки.
Важкоуявитиукраїнськийнаціональнийпобут без вишивки. Вишивка – один із найбільш поширених і улюблених в Україні різновидів народної творчості. Вона здавнаприкрашалаукраїнськийпобут і часто являла собою шедевримистецтва. Тож і неуявляємо миукраїнську хату без вишиванихрушників, картин, наволочок, серветок.
15 травня читальний зал бібліотеки-філіалу №4 за ініціативи куратора академії пенсіонерів «Зарічани» Юрія Миколайовича Кошляка та координатора Лариси Рейф перетворився на яскравий, барвистий, квітучий сад, сповнений зеленого буяння, пишного цвітіння. А подарували нам цю радість спілкування з прекрасним майстрині народної вишивки нашого мікрорайону: Гейленко А.О., Герасімова А.О., Коршак Г.Г., Левченко О.О., РейфЛ.О.,Соломко Т.О., Хмель О.О., Шкабара А.І.
Дивлячись на вироби майстринь, усвідомлюєш безмежність почуттів, вкладених у кожен візерунок, велику майстерність, а вдало підібрані комбінації найрізноманітніших кольорів довершують естетичний вигляд виробів. Кожна їхня робота – це справжній витвір мистецтва, результат нелегкої та копіткої праці. Окрасою виставки стали вишиті бісером ікони.
Присутні із захопленням слухали розповідь бібліотекаря Тупчій І.М., про особливості типової київської вишивки, що виокремлює її з-поміж вишивок інших регіонів України. Адже кожен район, навіть кожне село мали свої улюблені кольори та місцеві візерунки.
Майстрині народної творчості розповідали про свій життєвий шлях, про захоплення вишивкою та про роботи, які вони представили на виставці.
Сподіваємось, що ця краєзнавча зустріч із чарівним світом української вишивки була вдалою, а нашими гідами під час цієї подорожі були прекрасні, роботящі, щирі жінки, від яких починається все прекрасне в нашому житті.
Виставка триватиме упродовж місяця, тож переглянути її зможуть усі охочі.

 

Поділитись з друзями: