Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

День Святого Валентина в Академії пенсіонерів

День Святого Валентина в Академії пенсіонерів 

Цей день увійшов до  переліку українських свят зовсім недавно. Але встиг набути  популярності, і не тільки серед молоді. Про це свідчить той факт, як відзначали День Святого Валентина в Академії пенсіонерів, зокрема  у клубах «Золота осінь» (14 лютого) і «Водограй» (15 лютого).

            Академісти власними силами випустили тематичні стіннівки з найкращими побажаннями до свята закоханих, вітали одне одного валентинками, декламували вірші, співали, розповідали про традиції відзначення Дня Святого Валентина в різних країнах, переповідали легенди, пов’язані з іменем винуватця свята. Одна з них свідчить: християнський священик Валентин жив у III столітті й прославився тим, що таємно поєднував шлюбом усіх закоханих, не зважаючи на заборону римського імператора Юлія Клавдія II. Коли таємниця розкрилася, він представ перед префектом Риму і був засуджений до мученицької смерті, що й відбулося 14 лютого 269 (270) року. За іншою легендою, тюремник римського імператора попросив християнина Валентина зцілити його дочку на ім'я Юлія від сліпоти. Попутно Валентин учив дитину історії, природним наукам і основам християнського вчення. Лікування перервав арешт і смертний вирок. Напередодні страти Валентин пише учениці лист із проханням залишатися вірній християнській вірі та вкладає у конверт жовтий крокус, підписавши послання словами "Твій Валентин". Дівчинка настільки сильно захотіла побачити квітку й дізнатися, про що написав її друг, що... прозріла. Пізніше вона посадила на могилі Валентина мигдалеве дерево - символ щирої та вірної любові.

У цей день відбувся також дебютний виступ вокального ансамблю клубу «Золота осінь», його керівниками є подружжя Чайки, які активно відвідують Академію пенсіонерів майже з дня її заснування.

А наступного дня, 15 лютого, естафету святкування прийняли академісти клубу «Водограй», які проводять свої зустрічі у Центральній бібліотеці. Для них прекрасне свято підготували учні СЗОШ №1 (директор Олексій Веред). Їхні валентинки-привітання звучали різними мовами –  українською,  російською, польською, англійською, адже школа спеціалізується на вивченні іноземних мов. Враження від виступу були найкращими, пенсіонери щиро аплодували юним артистам і дякували за те, що вони небайдуже ставляться до людей літнього віку, поважають старших, а головне - вміють дарувати радість і свою любов ближньому.

 

Поділитись з друзями: