Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Добро і милосердя даруємо Вам

Ольга Кошель, голова комісії із волонтерства
Рома Стратійчук , голова комісії з преси
 
Учнівське самоврядування гімназії №2  активно співпрацює з Академією пенсіонерів, яка об’єднує літніх людей, що перебувають на заслуженому відпочинку. Участь гімназистів, які ще не мають достатнього життєвого досвіду, у спільному проекті управління освіти і науки та Благодійного фонду Костянтина Єфименка «Єдність поколінь» дає їм можливість виявити повагу до представників старшого покоління, навчитися цінувати простих людей поважного віку, гартувати бажання творити добро, бути милосердними й конкретними справами доводити собі й оточуючим, що любов горнеться до здатних любити, а добро повертається сторицею тільки до тих, хто має відкрите, щире і завзяте серце.
Волонтерський загін залюбки відвідує усі заходи, що проходять у клубі «Едельвейс», а також є ініціатором проведення таких свят, як День іменинника, 8 Березня та Масляна, є організатором веселих конкурсів, годин співів «Карооке».
На канікулах, а також у вільний від навчання час учні привітно зустрічають людей похилого віку в нашій гімназії, а для того, щоб пенсіонери не сумували, їх люб’язно запросили і провели екскурсію в гімназійному музеї «Витоки». Людмила Степанівна Кашкіна разом із учнями 7-Б класу розповіла гостям цікаві історичні факти про те, як наша школа пробивалась крізь тернистий шлях до почесного звання «гімназія», та провела екскурсію у картинній галереї, яка дуже сподобалась пенсіонерам.
Учениця гімназії Дарина Бобко розповіла про рослини, які квітують у нашій теплиці. Ніна Стахівна Кричковська запропонувала сеанс аромотерапії, Людмила Миколаївна Войдевич влаштувала для літніх людей чаювання. Дякуючи за гостинність, пенсіонери, а це здебільшого мешканці нашого мікрорайону, заспівали пісню гімназистам, прочитали гуморески та подарували гімназії вірш, написаний власноруч.
Дуже приємно, дивлячись їм в очі, бачити щирі посмішки на обличчях одиноких людей, коли на їхню адресу линуть теплі привітання, адже їм часом так не вистачає уваги та доброго слова, сказаного від душі.
Учні гімназії з задоволенням проявляють ініціативу дарувати добро і давати можливість відчути літнім людям те, що вони справді нам потрібні та заслуговують на увагу, не зважаючи на вік.
За подароване свято учням віддячили щирими подяками, які линули від самого серця. Це була найдорожча винагорода, про яку можна було тільки мріяти.
 

 

Поділитись з друзями: