Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Доля матері" - перший театральний шедевр Академії пенсіонерів

 

Останні зимові дні року 2020-го запам’ятаються багатьом академістам клубу «Криниця життя» не тільки  аномально теплими днями, а й емоціями, пережитими під час перегляду допрем’єрного показу вистави «Доля матері», яку створили їхні одноклубники, залюблені в театральну справу.

 

Сюжет вистави взятий із реального життя: сільська жінка Галина  поховала свого чоловіка, якого любила всією душею, і залишилася з двома неповнолітніми дітьми. У складних випробах долі піднімала дітей, давала фінансову підтримку дітям-студентам, багато працювала не покладаючи рук: ночами  в’язала й шила на замовлення, увечері мила підлогу в школі, вдень бігла на роботу, а ще город, господарство, побут. Виросли діти, залишилися  в місті, постаріла й Галина. Невдовзі син і дочка приймають рішення забрати матір до себе. Спочатку Галина жила в дочки, а потім – у сина, де зла невістка переконує свого чоловіка віддати матір до будинку престарілих. І тільки внучка, яка після стресу перестала розмовляти, безмежно любить бабусю, слухає її казочки й пісні. А коли дитина не знаходить стареньку в хаті, лякається й починає кричати. На цей крик прибігають  її батьки і тільки тоді розуміють, якої жахливої помилки припустилися. Але їм вдається повернути матір додому і навколішках  попросити в неї пробачення.

Треба  сказати, що автором п’єси, і режисером-постановником, і виконавицею головної ролі була членкиня клубу «Криниця життя» Ольга Ковальчук. Сюжет її твору зітканий з історій, які пані Оля зібрала у своєму ж осередку. Тому багато хто впізнавав себе в певних епізодах. Не можна не відзначити гру акторів-аматорів: Ніни Редькіної, Олександра Соломка, Лариси Хоменко, Любові Гольцевої, якій наразі 84 роки.

У перервах  для  зміни  декорацій звучали акапельно  українські народні пісні у виконанні Ольга Тимошенко, і кожна композиція тематично підкреслювала головну ідею твору – великий гріх не шанувати старість.

А у глядачів не було слів, а тільки мокрі від сліз очі. Адже кожен згадав свою матір, та й подібні ситуації в суспільстві, на жаль, трапляються частенько.  Довго потім ділилися враженнями і одностайно прийшли до висновку: праця була не марною, усім дуже сподобалася вистава! Готуймося до прем’єри   в Академії пенсіонерів!

Фотоальбом."Доля матері" - перший театральний шедевр Академії пенсіонерів

 

Поділитись з друзями: