Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Гарбуз - золотий король осені

 

Олена Буяненко

 

Титул короля осені сміливо можна віддавати помаранчевому чуду, що зветься гарбузом. І хоча народився гарбуз в далекій Мексиці, і назва у нього також іноземного походження, його дуже люблять в Україні і давно вважають своїм,  не перестають шанувати і вирощувати яскраво-руді, смачні і корисні чудо-гарбузи.

Ідея проведення свята гарбуза, яке відбулося у бібліотеці-філіалі №4, виникла у членів клубу «Зарічани» Академії пенсіонерів, а бібліотекарі з радістю цю ідею підтримали та об’єднали свої творчі зусилля. На захід були запрошені члени клубу «Любисток» зі своїми піснями й подарунками,  частий гість подібних святкувань депутат міської ради Юрій Миколайович Кошляк та читачі бібліотеки.

На початку заходу працівники книгозбірні розповіли про головного у городньому царстві – шанованого пана Гарбуза, його почесне місце у народній медицині, кухні та обрядовості. Для гостей свята дизайнер-декоратор Оксана Оверченко  провела майстер-клас із декорування гарбуза. Всі охочі мали можливість на свій смак розмалювати і прикрасити улюблену українцями городню культуру – гарбуз, який у добрих господарів вродив на славу.

Гарний урожай зібрали зарічанські господині на власних присадибних ділянках: гарбузи, овочі та фрукти прикрашали святково прибране подвір'я бібліотеки. Не обійшлося на заході і без пісень, що створювали атмосферу свята, та пана Гарбуза, який розважав присутніх загадками та жартівливими конкурсами.

Насамкінець свята на гостей чекало частування гарбузовою кашею, різноманітними смаколиками з гарбуза та нагородження переможців у творчих та кулінарних конкурсах.   

 

 

Фотоальбом. Гарбуз - золотий король осені 

 

 

 

Поділитись з друзями: