Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Ходить гарбуз по городу…

Світлана Гребінь,
координатор клубу «Любисток» 

 

Приємне жовтневе тепло поступово змінюється похмурими, прохолодними днями початку листопада. Хтось, можливо, засумує, хтось нарікатиме на осінню депресію, та тільки не члени клубу «Любисток». Адже ці мудрі жінки та поважні чоловіки добре знають, що по-справжньому щасливий лише той, хто вміє з радістю зустрічати кожен день і з вдячністю приймати все, що подаровано нам долею. Тому і чергову свою зустріч присвятили дарункам осені  -  проводжаючи бабине літечко, дякували за щедрий врожай овочів. Як тут не пригадати улюблений з дитинства віршик «Ходить Гарбуз по городу».

Групкою активістів було поставлено театральне дійство, у якому кожен представляв окремий, популярний в Україні овоч. Цікаво й смішно було спостерігати, як поважний Гарбуз шукав своїх родичів, а дбайлива Господиня-городниця розповідала історію появи в Україні кожної культури та значення назви. Зустрічав Гарбуз  і Диню, і Огірочки, і Картопельку нерозумну, що історії своєї не знала, а начитана Капусточка її  научала… Морква, Горох, Кукурудза,Часник… -  усі побували на нашому святі.

А яких красивих героїв цього твору зробила Любов Степанівна Ліпченко із свіжих овочів!!! Ці кумедні фігурки не лише радували око кожного, а й стали справжньою окрасою святкового столу.  А тут уже фантазії наших господинь немає межі! Пригадуєте героїню чудової комедії «Дівчата», яка із запалом називала відомі їй страви з картоплі? Випускниці кулінарного училища, молоденькій Тосі, не завадило б відвідати майстер-клас у наших пані. Страви з гарбуза та картоплі дивували не лише смаком, а й оформленням. Чого варте тільки порося з картопляного пюре, фаршироване м’ясом! А як вам картопля зі шматочками щуки?

Словом, було цікаво, гарно, весело і смачно. Осені подякували, тепер із нетерпінням чекатимемо наступної зустрічі.

Поділитись з друзями: