Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Ходить гарбуз по городу

     Осінь – найщедріша та найпримхливіша пора року. В цьому році прийшла вона зарано й одним легким подихом змусила ще в на початку вересня одягти теплі речі та відкрити парасольки від частих дощів. І майже всі, від малого до старого, з повагою сказали: «Прийшла осінь…».
         Осінь розфарбувала багрянцем та золотом листя дерев. Найкрасивіші барви у клена, тому дітвора найчастіше збирає їх в свої гербарії. Велике задоволення спостерігати за тим, як вони збирають яскраві листочки, складаючи їх в свої букети, міняються ними та радіють цій прекрасній порі. Осінь - чудова пора, і діти пізнають її красу через спілкування з природою.
         З настанням погожих днів господарі зраділи, що нарешті скінчилися затяжні дощі і є можливість завершити польові роботи, яких восени чимало. Прийшла осінь та щедро зарясніла своїми дарами на прилавках ринків та магазинів. Там можна побачити все - від зелені кропу та петрушки до величезних гарбузів та дійсно осінньої ягоди – червоної калини.
         Кожна господиня прагне вибрати найкращі плоди, щоб приготувати найсмачніші страви для своєї родини. Колектив клубу «Калина» Академії пенсіонерів також зустрів осінь яскравим святом «Ходить гарбуз по городу».
До програми свята входило:
- конкурс на кращу страву, приготовану з осінніх продуктів;
- поетична сторінка.
ПЕРЕМОГУ ЗДОБУЛИ:
 
Череднік Надія Григорівна
Шевченко Анастасія Омелянівна
Кудишіна Світлана Іллівна
Лютенко Галина Яківна
        
 
         Найсмачнішою визначена страва із запеченого гарбуза з яблуками, рецептом якого радо з Вами ділиться Череднік Надія Григорівна:
 
         На 1 кг гарбуза – 2 здорових яблука. Все нарізати дольками, скласти в посуд, посипати цукром. Тушкувати в духовці до готовності. Готовий гарбуз пом’яти, додати за смаком ваніль, м’яту, базилік.
         Смачного.
 

 

Поділитись з друзями: