Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Хор «Від серця до серця» отримав чергову нагороду

Хор «Від серця до серця» отримав чергову нагороду

Який же ми, українці, все-таки особливий народ. Чи тому, що надміру довірливі… Але ж як без віри  і довіри житимеш? Чи тому, що по суті своїй справжні  оптимісти, бо зазвичай упевнені: ліпші часи у нас ще попереду. А як не плекати в серці надію на краще? А чи тому, що просякнуті тим пресловутим кордоцентризмом, який не витравиш ніякими прогресивними змінами в житті людства. Але ж хто сказав, що сприймати серцем усе, що тобі до вподоби, є поганим тоном чи не по-божому?..

Скільки того дня у залі Будинку органної та камерної музики панувало справжнього, неудаваного українства. І не тільки тому, що на сцені у різнобарвних національних строях красувалися учасники вельмишанованого у місті творчого колективу, і не тільки тому, що одна за одною лунали неперевершені українські пісні, а й тому, що вся аудиторія була просякнута неймовірним духом патріотизму, незламності й щирості, яку годі шукати деінде – вона тут, серед нас, українців. Бо ми в журбі й горі співаємо, а в радості – тим паче заводимо гарну пісню, вбираючи усіма фібрами душі рідні звуки й слова.

 А радість від визнання на Всеукраїнському рівні муніципального народного хору «Від серця до серця» була очевидною. Адже цей співочий колектив отримав Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. І.С. Нечуя-Левицького! І ось 19 грудня, у День Святого Миколая, хор «Від серця до серця» по-мистецьки розділив радість з нагоди такої високої нагороди зі своїми шанувальниками.

Багато гостей завітало цього дня до концертної зали, і серед них – представники Благодійного фонду Костянтина Єфименка Сергій Завадко і Олена Ткач, які привітали учасників хору і його художнього керівника Володимира Клюєва  з черговим визнанням і побажали крокувати від їхнього українського серця не тільки до сердець своїх співвітчизників, а й до сердець європейців. «Ось уявляю собі, - зізнається, мріючи,  Олена Дмитрівна, - якою була б реакція тих самих англійців, французів чи італійців на такий професійний і емоційно насичений  виступ нашого хору».

Цей півторагодинний концерт залишив у серці кожного незабутні враження. Многая літа усім його учасникам і керівникам! До нових творчих звершень і нагород!

 

Поділитись з друзями: