Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Храм на Замковій горі: перспективи будівництва та шляхи порозуміння

12 листопада в офісі Благодійного фонду відбулася зустріч Костянтина Єфименка - голови фонду - із громадськістю міста, на якій обговорено ідею будівництва православного храму Святого Георгія Побєдоносця на Замковій горі.

У заході також узяли участь заступник міського голови М.Антонюк, голова Громадської ради міста А.Голос, депутат Білоцерківської міської ради М.Бондаренко, очільники та представники окремих громадських і релігійних організацій Білої Церкви.

На зустрічі були представлені дозвільні документи на будівництво, ескізний проект храму, фотографії та замальовки із розкопок, проведених у 1979-1983 роках, статті археолога Руслана Орлова.

У результаті обговорення було прийнято рішення про проведення найближчим часом науково-практичної конференції, хід якої та прийняті рішення рекомендаційного характеру будуть висвітлені в місцевих засобах масової інформації, аби білоцерківці максимально з перших вуст знали про результати розкопок, що проходять у листопаді 2011 року та будівництво храму на Замковій горі.

На зустрічі вироблена пропозиція міському голові В.Савчуку створити робочу комісію (або комісії за напрямками: історична, юридична, інша) відносно вивчення ситуації щодо будівництва церкви на Замковій горі. До складу цих комісій було прийнято рішення рекомендувати

від постійної комісії Білоцерківської міської ради з питань освіти, культури, мов, духовності, молоді та спорту депутатів

МАКУШИНА Сергія Валерійовича
ПЕТРИКА Юрія Федоровича
СЕРБИН Тетяну Сергіївну
СЕРЖУКА Володимира Миколайовича

від громадської ради при виконавчому комітеті міської ради

ДРАПОЙ Галину Федорівну
ЗАЙЦЯ Роберта Вікторовича
КРАСНОЖОНА Петра Івановича
ШКАРІВСЬКОГО Сергія Миколайовича

від Білоцерківського благодійного Фонду Костянтина Єфименка

БАБЦЯ Богдана Михайловича
ВЕРЕДА В’ячеслава Олексійовича
ЗАМКОВУ Олену Вікторівну
ТКАЧ Олену Дмитрівну


 

 

Поділитись з друзями: