Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Життя Академії пенсіонерів у січні

 Життя Академії пенсіонерів у січні 

 

Уже втретє після свого відкриття збираються щосереди на зустрічі  члени клубу «Криниця життя», що діє в гуртожитку по вул. Шевченка, 120. Цього разу на традиційний день іменинника вони запросили на гостину вокальний ансамбль «Калина» Централізованої бібліотечної системи. Він нещодавно відзначив свій срібний ювілей сценічної діяльності. Сорокахвилинний виступ «Калини» вразив усіх присутніх своєю щирістю і високою майстерністю. 

У клубі «Серпанок», що діє в ЗОШ № 16, минулого четверга відбулася незвичайна зустріч із мешканцем Білої Церкви Анатолієм Скибком, який створює аматорське відео про минуле й сучасне міста над Россю.

Академісти переглянули дві його останні роботи, присвячені історії вулиць Білої Церкви. Пан Анатолій розповідав цікаві легенди й історії про виникнення назв мікрорайонів, вулиць, провулків, площ, підтверджуючи це давніми та сучасними світлинами. Повідав також про те, звідки бере початок ідея створення подібних кіносюжетів, у які сам автор, без перебільшення, вкладає всю душу.

Академісти, в свою чергу,  цікавилися його біографічними даними, ставили запитання, навіть дискутували з приводу  певних історичних віх в житті рідного міста. А вже які спогади линули з вуст самих академістів, слухати – не переслухати. Та головне – усі виходили з кабінету з піднесеним романтичним настроєм: хтось повернувся в дитинство, хтось згадав перше кохання, а хтось взагалі відкрив для себе чимало нового навіть про  свій власний мікрорайон. 

  

25 січня 2013 року виповнилося б 75 років із дня народження поета, актора і співака Володимира Семеновича Висоцького. Тож не дивно, що черговий захід у клубі «Сузір’я» під назвою «Мне каждый вечер зажигают свечи» був присвячений саме цій події. 

Розпочала розповідь про життя барда завідуюча бібліотекою-філіалом №9 Катерина Василівна Волинець. Але це не був звичайний виклад біографії – коли народився, де жив, ким працював – ні, це була подорож нелегкою та звивистою дорогою життя радянського менестреля, де основна увага зверталася на почуття поета, його задуми, мрії, на сприйняття епохи, в якій він жив.  

Розповідь перемежовувалася пісенними творами Висоцького  в супроводі відеофайлів. Так члени клубу почули такі пісні, як  «на Большом Каретном», «балада о любви», «балада о ненависти», «корабли постоят и ложатся на курс»,   так і ряд творів, що стосувалася військової тематики. Але не лише записи лунали в цей день в приміщенні клубу - запрошені гості ділилися творчістю барда у власному викладі. Так юнак, що давно вже пов’язав свою долю з творчістю Володимира Семеновича, Євгеній Нефьодов виконав на гітарі «Он не вернулся из боя», а під акорди твору  «Если друг оказался вдруг» співали багато членів академії. Учні Білоцерківського колегіуму Олена Кричевська, Лілія Гудима, Анастасія Краснікова декламували улюблені уривки з пісень поета, а Ігор Батрак занурив аудиторію в монолог Гамлета, адаптований для спектаклю на Таганці, де грав Висоцький.

 

Не оминули увагою й акторську частину життя співака, згадуючи його ролі у фільмах, роботу в театрі, взаємовідносини в колегами.

Підбиваючи підсумки такого теплого зібрання, координатор клубу Тетяна Сулейманова подякувала всім за те, що твори Володимира Семеновича Висоцького цього вечора набували такої сили  і грали емоціями та барвами так, як тоді, коли їх виконував сам співак.

 

У січні, незважаючи на морози, більше 300 академістів відвідали басейни ДЮСШ №1 і ДЮСШ № 2, займалися своїми улюбленими справами, відвідуючи гуртки, театр, краєзнавчий музей, фітнес-клуб, каталися на ковзанах на Льодовій арені. 

 

 

Поділитись з друзями: