Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуб "Мрія" намріяв кращий новий 2024 рік

13 січня у клубі «Мрія» (координатор - Валентина Ворожко) відбулося новорічне свято. Академісти зустрічали новий рік. Відразу зауважимо, що раніше зробити цього вони не могли, адже наприкінці року відійшла у засвіти їхня колежанка, колишня координаторка клубу Ірина Дузяк, а відтак весь клуб постановив, що всі гучні свята до 40 днів відзначати не будуть.

Утім це навіть дало змогу клубу ретельніше підготуватися до свого новорічного заходу. В ошатній світлиці клубу на почесному місті красувалася прикрашена ялинка, а на стінах висіли картини академістів, зроблені їхніми працьовитими руками.

Розпочали захід з колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю». Затим Любов Глєбова привітали одноклубників з новим роком та висловила побажання на 2024 рік у формі авторського вірша. До привітань приєдналися Людмила Старова, Зінаїда Швень, Наталія Краснова. За тости підняли келихи, але довго частуватися не довелося. Адже пані Любов продовжила вітати всіх своїх одноклубників. Для цього творчо обдарована жінка приготувала плакат з віршованими побажаннями кожному одноклубнику! Розмалювала його власноруч та прикрасила Драконом.

А далі розпочався новорічний ярмарок, який проводила Марія Бойко та Любов Глєбова. На ярмарку, як водиться, продавалися різні товари. Але трапилася й несподівана продаж. Дід привів продавати свою бабу, щоправда багато не вторгував. Тож під дружній сміх академісти перейшли до вистави. 

Не було традиційних Діда Мороза і Снігурки, бо ці персонажі вже в минулому. Вирішили і традиційну Меланку не водити. Придумали своє, оригінальне дійство. Дракону, який є символом цього року, надумали підібрати пару. Яких тільки не було наречених! Чарівник приводив йому на оглядини і Циганочку, і Дівчину, і Сестру, і ще дві прекрасні пані, але Дракон перебирав-перебирав і нарешті вибрав. 

Нареченою стала Баба Яга, яка прилетіла до нього на мітлі! Усім було весело, насміялися досхочу з такої кумедної імпровізованої сценки. Режисером-постановником міні-вистави стала Любов Глєбова. А ролі виконували Володимир Кожанов, Зінаїда Швень, Любов Глєбова, Антоніна Добровінська, Валентина Малахова, Людмила Старова, Наталія Краснова, Алла Молчанова, Надія Савченко. 

Затим академісти взяли участь в ярмарку, на якому купували вироби своїх одноклубників: плетені серветки, шкатулочки, хустки та інші вироби. А гроші кидали в банку, які потім використають на допомогу ЗСУ. Адже через увесь святковий захід червоною ниткою лунало побажання миру й перемоги у 2024 році. З цього почали свято і цими словами його закінчували.

Також під час зустрічі одноклубникам виконав кілька пісень Валерій Калягін. То були пісні молодості академістів і тому вони дружно підспівували. А Марія Бойко з колегами заспівала щедрівку «Щедрий вечір, добрий вечір», адже ж по-старому календарю 13 січня відзначали щедрий вечір.

Свято вийшло дуже гарне, тепле, щире, дружнє. Приємно бачити, як люди поважного віку змогли розслабитися і пограти різні ролі. Адже таке дозвілля допомагає зберігати душевний спокій в такий буремний час.

Тож щиро вітаємо клуб «Мрія» з новим роком! Бажаємо процвітання клубу, здоров’я всім його членам, миру, перемоги і багато радісних сонячних днів! А вже так, як «Мрія» задобрила Дракончика, то рік для клубу має бути вдалим!

Фоторепортаж "Клуб "Мрія" намріяв кращий новий 2024 рік"

Поділитись з друзями: