Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуб "Вікторія" відзначив іменини Ліни Костенко

18 березня до дня народження Ліни Василівни Костенко клуб «Вікторія» провів творчий захід, присвячений її безсмертній поезії.

Координаторка клубу Ніна Скоробагатько разом з колегами Валентиною Величук, Наталією Невесенко та Нінель Лавренюк підготували екскурс у творчість іменинниці. Між іншим, 19 березня Ліні Василівні виповнюється 94 роки!
«Минулого року ми більше уваги присвятили біографії поетеси, а цього року будемо більше читати її віршів», - зауважила на початку Ніна Скоробагатько. Затим академісти розповідали про творчість поетеси, про те, як її забороняли в радянські часи і перемежовували розповідь віршами Ліни Костенко, які є водночас і пророчими, і ліричними.
Також з аналізом творчості поетеси виступила Світлана Купрієнко, яка цитувала її романи «Маруся Чурай», «Берестечно» та інші. Пані Світлана вважає, що Ліна Костенко є пророчицею свого народу, адже й війну з росією вона передбачила ще тридцять років тому, і дуже добре розуміла мотиви у діях козацької старшини, зокрема гетьмана Богдана Хмельницького. Вона бачила історію інакше, ніж її звикли подавати «совєти». Пані Світлана цитувала рядки з її віршів, які напрочуд точно змальовують сьогодення.
 
 
Захід відбувся дуже ґрунтовним, багатогранним і з чималою порцією інформації. Споглядаючи на те, як люди поважного віку готуються до таких важливих зустрічей, як шукають тексти, виразно декламують вірші, обмірковують свої виступи, хотілося б побажати і молоді так само шанувати і знати наших культурних діячів, адже саме на їхній творчості, яку недаремно забороняла московська шовіністська влада, базується українське майбуття.
 

Поділитись з друзями: