Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуб "Золота осінь" відвідав творчий вечір Анатолія Кульчицького

9 листопада у бібліотеці-філії №5 відбулася творча зустріч поета, композитора, співака, заслуженого працівника культури України, члена Національної музичної спілки України,  голови відділення Українського фонду культури, Почесного громадянина Білої Церкви Анатолія Івановича Кульчицького та академістів клубу «Золота осінь». Зустріч відбулася з нагоди виходу у світ нової книги пана Анатолія «Зачудований травень мого життя…»
Організатором зустрічі стали бібліотекарі книгозбірні на чолі з керівницею Світланою Хмельовою, яка й провела цей творчий захід. Привітати шанованого ювіляра запросили не менш іменитого гостя - відомого музиканта, співака та композитора, заслуженого працівника фізичної культури і спорту, лауреата літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького Григорія Музику.

Пані Світлана представила академістам Анатолія Кульчицького, розповіла про його досягнення, а в доробку винуватця свята – понад 600 пісень, з яких 33 – це гімни Білій Церкві та Білоцерківщині. Затим, щоб привітали пана Анатолія, вийшов на сцену ансамбль «Золота осінь» (художній керівник – Людмила Хоменко), який виконав дві пісні, одна з яких – «Моя Біла Церква» – на слова та музику Анатолія Кульчицького. Академісти Людмила Хоменко, Віра Сімчук та Світлана Шкляр декламували вірші та гуморески пана Кульчицького. Людмила Калітаєва прочитала вірш Бориса Олійника «Освідчення», до якого Анатолій Кульчицький написав музику. Адже два талановитих українця добре знали одне одного.

Сам Анатолій Іванович також охоче виступав перед такою шанованою та вдячною публікою. У його виконанні академісти почули пісні «Освідчення», «Замкова гора», «Білоцерківчаночки», «Я тебе знайду» та інші. Автор сипав віршами та гуморесками, згадував роки своєї багатолітньої дружби з Миколою Вінграновським, Миколою Сомом, Борисом Олійником. Академістам було що послухати і від чого по-доброму посміхнутися. Також з вітальним словом до ювіляра звернувся Григорій Музика, який виконав пісні «Джерело», «Білоцерківщина» та пісню «Бахмут», яка вже написана під час повномасштабного вторгнення.

Дві години зустрічі пробігли як одна мить. Творчість видатного білоцерківця не лишила нікого байдужим. Всі охочі можуть почитати  нову книгу Анатолія Кульчицького в місцевих книгозбірнях, адже його поезія – це невичерпна криниця людської мудрості, любові, дружби та щирого і дотепного слова.
 

 

Поділитись з друзями: