Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Конкурс юних майстрів пензля

 Уже традиційно навесні  Білоцерківський колегіум збирає у себе талановитих учнів, юних  майстрів пензля, на конкурс з образотворчого мистецтва імені Івана Максимовича Сошенка.

І.М.Сошенко – талановитий художник і педагог, який зіграв визначну роль у звільненні Т.Г.Шевченка з кріпацтва, деякий час працював  учителем малювання у Білоцерківській гімназії. Саме тому міський конкурс із образотворчого мистецтва носить його ім’я.

   26-27 квітня 2017 року в Білоцерківському колегіумі  відбувся вже VІ міський учнівський конкурс із образотворчого мистецтва, метою якого є виявлення та підтримка художньо обдарованих дітей та юнацтва, збереження і розвиток кращих традицій українського мистецтва.

   Організаторами конкурсу виступили Київська обласна організація Національної спілки  художників України, управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради, Білоцерківський колегіум та Академічна художня школа м. Білої Церкви.

     Благодійний фонд Костянтина Єфименка шостий рік поспіль підставляє посильне плече меценатської допомоги цьому популярному серед дітвори творчому випробуванні.  

Усього в конкурсі взяло участь 163 учні різних вікових категорій, які представляли 20 навчальних закладів міста та села Ковалівка Васильківського району. Цьогорічний мистецький конкурс мав тему «Дім, у якому я живу».

Після урочистої частини  школярі розійшлися по аудиторіях, де виконували конкурсні роботи відповідно до обраних номінацій: «Академічний рисунок», «Академічний живопис», «Творча композиція», «Декоративно – прикладне мистецтво». Належні умови для виконання конкурсного завдання створили члени організаційного комітету, яким керувала директор колегіуму Галина Миколаївна Склярова. Вона й привітала

Мистецтво – це пошук прекрасного в буденному, тому юні художники творили красу натхненно і пристрасно. Членам журі нелегко було визначити переможців, адже всі роботи були цікавими та оригінальними.

Наступного дні, 27 квітня,   відбулася церемонія нагородження найкращих конкурсантів.

 В актовій залі  Білоцерківського колегіуму  юних художників вітали поважні гості, друзі цього навчального закладу. Серед них -  Петрик Юрій Федорович – начальник управління освіти і науки, Однорог Тетяна Василівна – заступник директора Благодійного фонду Костянтина Єфименка. Переможців і лауреатів кожної номінації було нагороджено дипломами та цінними подарунками.

А з ініціативи Юрія Петрика та за підтримки Благодійного фонду Костянтина Єфименка до 985-ої річниці з дня заснування Білої Церкви буде організовано й проведено ще один дитячий малярський конкурс, переможці якого матимуть змогу розписати одну із фресок на стіні відбудованого Свято-Георгіївського храму на Замковій горі. І в такий спосіб залишити власний творчий слід в історії рідного міста.

Ми переконані, що  наступного року  талановиті учні знову завітають до  Білоцерківського колегіуму,  бо за ними майбутнє, саме їм творити історію та дарувати радість людям. Адже, як сказав видатний педагог Шалва Амонашвілі,  «…доторкнутися до краси можна тільки серцем»…

 

За матеріалами сайту http://bckolegium.com.ua

 

 

 

 

Фотоальбом. Конкурс юних майстрів пензля  

 
 

 

Поділитись з друзями: