Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

К. Єфименко: «Моральна відповідальність за цей проект – повністю моя»

24 травня на зустріч із керівництвом Льодової арени, тренерським складом та батьками вихованців ДЮСШ «Білий Барс» приїхав Костянтин Єфименко – голова Благодійного фонду, який підтримав ініціативу створення на базі Льодової арени спортивної школи, де культивуються зимові види спорту – хокей і фігурне катання.

Будь-яке приміщення, навіть зовсім нове або ж недавно здане в експлуатацію, потребує модернізації, доукомплектування, профілактики, косметичних, а з часом і капітальних ремонтних робіт тощо. Та коли зупинили на місяць Льодову арену, щоб перевірити оснащення й установити теплообмінники, монтаж яких виконується виключно в літній період, то містом покотилися безпідставні чутки: арена припиняє свою роботу, ледь її розпочавши.

 

Костянтин Єфименко, голова Благодійного фонду, президент хокейного клубу «Білий Барс»:
- Шановні білоцерківці! Я приїхав сьогодні до міста, аби провести зустріч із батьками юних фігуристів і хокеїстів дитячо-юнацької спортивної школи «Білий Барс» та розвіяти міфи й відверту брехню, яка сьогодні точиться  навколо Льодової арени.

Так, 20 травня Льодова арена була зупинена в плановому порядку в зв’язку  з розмороженням льоду. Це потрібно для того, щоб  провести регламентні роботи, перевірити, як відпрацювало нове обладнання, дообладнати трибуни в першу чергу теплообмінниками, аби в період хокейних матчів було тепліше  на місцях для глядачів і в роздягальнях.   Фактично всі ці роботи завершаться  до 25 червня в плановому порядку. Після чого розпочнеться заморожування льоду. Із першого  липня (плюс мінус два-три дні) арена почне функціонувати.

 

Сьогодні батьки висловили пропозицію, щоб запуск арени відбувся  1 серпня, адже діти в літній період активно залучені до відпочинку. Ми прийняли рішення, що проведемо анкетування:  якщо кількість дітей, які  займатимуться з першого липня, буде перевищувати 100 осіб (а сьогодні у ДЮСШ «Білий Барс» уже 300 вихованців),  звичайно, запустимо її 1 липня. Я прихильник того, щоб тренування відновилися саме 1 липня. Проте крапку в цьому поки що проблемному питанні поставить анкетування, тобто думка батьків і бажання дітей.

Благодійний фонд буде й надалі  підтримувати Льодову арену м. Біла Церква і дитячо-юнацьку спортивну школу. Ми плануємо довести кількість фігуристів до 220 осіб, а юних хокеїстів до 350 чоловік, отож сумарно 570 дітей буде займатися на нашій арені. Ми сьогодні збільшимо кількість тренерів по фігурному катанню до двох, а по хокею до трьох. Крім того, обговорили з батькам, що починаючи з кінця вересня і до кінця року ми проведемо ряд змагань - як з хокею так і з фігурного катання. Моя особиста позиція така: ми повинні знати, які результати отримали наші вихованці. Всі оцінки за своєю природою є суб’єктивними. Зрозуміло, батькам усе подобається, бо це перші досягнення їхніх дітей,  але об’єктивну оцінку все-таки  дає справжня боротьба, а в хокеї поготів. Я переконаний, що наші діти дадуть серйозний бій таким командам, як «Сокіл», «Крижинка», «Донбас» тощо. Ми вже серйозно заявили про себе в першій грі, яка пройшла в нас на початку травня з «Крижинкою», і це перша перемога, яку здобула наша команда  у себе на льоду.

Я хотів ще раз звернутися до батьків, щоб вони не вірили у всяку нісенітницю та різного роду інсинуації. Наш фонд вірить: добро переможе!  Льодова арена буде працювати і в ДЮСШ діти будуть займатися, крім того, буде  багато змагань і 2013-2014 хокейний рік пройде цікаво, насичено ще й за рахунок проведення майстер-класів відомих хокеїстів та фігуристів України. Приходьте, займайтеся, перемагайте!

 

В’ячеслав Веред, директор КЗ БМР «Льодовий стадіон»:
- Арена підійшла до планових розморожувальних робіт без боргів по зарплаті та електроенергії, за іншими статтями витрат заборгованості також не існує. На рахунку КЗ БМР «Льодовий стадіон» є кошти,  яких достатньо для нового запуску арени. Жодної копійки ні з міського, ні з обласного бюджетів, тим паче від батьків за ці півроку  не надходило.
Державна програма "Хокей України" передбачає передачу льодової арени органам місцевого самоврядування, реальним балансоутримувачем арени буде Комунальний заклад Білоцерківської міської ради "Льодовий стадіон". Сподіваємося, що впродовж червня документальна база щодо передачі арени в комунальну власність буде оформлена остаточно.

Упродовж червня проводитимуться тренувальні заняття в хореографічній залі для зміцнення загальної фізичної підготовки дітей. У липні-серпні плануються відповідні заняття на льоду. У вересні відбудуться змагання з хокею серед дітей віком від 10 до 12 років. Сказати, що проблем немає, - зовсім не коректно. Проте всі ці проблеми вирішувані.

 

 

Марія Булах, тренер із фігурного катання:

- Для тренувань 140 вихованців відділення фігурного катання обладнано зал хореографії та створено належні матеріально-технічні умови. Частина діток відсіялося в зв’язку з тим, що не витримала фізичних навантажень або їхніх батьків не влаштовував графік тренувань. Залишилися ті, хто плекає щиру мрію стати справжніми фігуристами, брати участь у змаганнях і наполегливо працювати над собою. З наступного навчального року ми будемо просити поставити у розклад тренувань як мінімум 4 заняття для кожної групи, бо саме такий режим спортивної підготовки дасть очікувані результати.

 

 

Євген Степанов, тренер із хокею:

- Після півроку тренувань хокейна команда ДЮСШ «Білий Барс» провела один товариський матч із командою «Крижинка». Ми вибороли перемогу, за що були нагороджені Благодійним фондом квитками до кінотеатру ім. Довженка на перегляд фільму «Легенда №17». На сьогодні у спортивній школі сформовано 4 різновікові групи. У більшості хлопчаків горять очі, вони із задоволенням приходять на тренування. Серед них чимало майбутніх перспективних хокеїстів.

 

У червні 25 вихованців відділення хокею разом із тренерами вирушають на тренувально-оздоровчі збори в Коблево, які пройдуть  на базі сертифікованого спортивного табору «Бригантина». Проїзд автобусом в обидва боки, а це близько 10 тисяч грн., проплачує Благодійний фонд. Крім того, закуплено потрібний спортінвентар для так званих «сухих» тренувань у період проведення профілактичних робіт на заморожувальній установці   арени.

Як і обіцяв на зустрічі з батьками Костянтин Олексійович, 29 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України спортивна споруда зі штучним покриттям у м. Білій Церкві передана у власність територіальної громади міста. Крім того, у цьому Розпорядженні зазначається, що територіальна громада (нинішній власник) не може відчужувати зазначене майно або змінювати його цільове призначення.

 

Поділитись з друзями: