Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Костянтин Єфименко: «У першу чергу – потрібно об’єднати країну!»

           Квітень 2011-го року ознаменував початок діяльності на теренах міста Благодійного фонду Костянтина Єфименка. За ці три роки реалізовувалися один за одним різноманітні благодійні проекти, спрямовані на підтримку в першу чергу таких категорій населення, як діти та літні люди. На Замковій горі виріс храм Георгія Побєдоносця, працює дитячо-юнацька спортивна школа «Білий Барс», встановлено 10 дитячих майданчиків… А чим зараз живе Благодійний фонд, ділиться з читачами газети «Білоцерківці» його очільник – Костянтин Олексійович Єфименко.
- 12 квітня провели  суботник  на Замковій горі – як біля новозбудованого храму, так і навколо костелу: зрізали сухостої, вивезли сміття, загребли схили, тобто підготували дитинець до початку робіт із благоустрою. Тут працювали академісти, батьки вихованців ДЮСШ «Білий Барс», представники Благодійного фонду та інші небайдужі білоцерківці, бо ж нас об’єднує одне прагнення, аби   рідне місто було красивим, комфортним для проживання, затишним.
- Якими новинами можете порадувати білоцерківців відносно того, як просуваються будівельні справи на місці спорудження храму на Замковій горі?
- Взимку та ранньої весни продовжувалися внутрішні роботи в приміщенні новозбудованого храму Георгія Побєдоносця, зокрема запуск системи опалення, вентиляції, заливка підлоги, виготовлення дверей, встановлення вікон тощо. Крім того, уже впритул підійшли до затвердження концепції розпису храму. Наразі досягли домовленостей із керівництвом краєзнавчого музею щодо демонтажу огорожі та початку наступного етапу розкопок для подальшої музеєфікації залишків фундаменту давньоруського храму. Отож з 14 квітня плануємо розпочати ці археологічні дослідження, які продовжаться до 1 липня й завершаться безпосередньо музеєфікацією, а в подальшому і поетапним благоустроєм Замкової гори.
- Які заходи чекають на багаточисельну команду створеної Вами Академії пенсіонерів?
- Щодо Академії пенсіонерів, то варто зосередити увагу на тому, що рішенням правління фонду канікули в усіх 33-ох клубах перенесено з липня-серпня на червень-липень. За квітень-травень плануємо провести й уже традиційний концерт до Дня Перемоги, і конкурс «Битва хорів», і парад золотих пар, тобто час до канікул – це ще один із активних і насичених періодів життя Академії пенсіонерів.
- Які плани щодо роботи Льодової арени, а також цікаво, чи продовжиться реалізація проекту під назвою  «Встановлення дитячих майданчиків у різних мікрорайонах міста»?
- Льодова арена, де культивуються виключно зимові види спорту – хокей і фігурне катання, працює й працюватиме у звичному режимі. На сьогодні в ДЮСШ займається більше 300 дітей. Як і в минулому році, з 20 травня  буде планова зупинка арени для проведення профілактично-ремонтних робіт. Запустимо знову Льодову арену з 1 серпня, як і відновимо після літніх вакацій засідання в клубах Академії пенсіонерів.
Восени минулого року встановлено 10 дитячих майданчиків в різних мікрорайонах міста, а в кінці квітня – на початку травня   прийматимемо рішення щодо 5 нових. Отож, як і декларували, плануємо обладнати всього 30 місць для змістовного дитячого відпочинку.
- Минулого року запрацював проект «Допоможи народитися дитині». Які його результати?
- Так, цей непростий проект фонду вже має певні здобутки, а саме: дві пари стали щасливими батьками – в однієї народився хлопчик, а в другої – дві дівчинки! Маємо 4 пари, які готуються до появи довгоочікуваних діток: одна пара в червні матиме хлопчика і дівчинку, дві – в липні, одна з них чекає на двох хлопчиків, а у вересні – четверта подружня пара почує дитячий крик народження власного немовляти. Проте з двома парами продовжуємо неперервну боротьбу вже не по першому колу. 
- Багатьох цікавить, як просувається відкриття підприємства з виготовлення медпрепаратів «Біофарма» в Білій Церкві?
- Триває робота щодо поетапного запуску «Біофарми», уже діє цех із розливу препаратів в ампули, за два тижні запрацює цех із розлиття у флакони і шприци, а через місяць відбудеться запуск лінії з виготовлення мазей і супозиторіїв. Приступили до будівництва цеху пробіотиків, який     плануємо завершити до 1 липня. Крім того, запущена ампульна лінія, план виробництва на квітень – 1 млн. 800 тис. штук ампул.
- Костянтине Олексійовичу, ви маєте досвід роботи в Уряді. Яким є ваше бачення розв’язання тієї непростої ситуації, що склалася останнім часом у країні?
- Я можу багато розповідати, що потрібно робити в економіці і з обліковою ставкою, і з обмінним курсом, і з імпортозаміщенням, і з залученням інвестиційних ресурсів, але, як би це недивно звучало, вирішення сьогоднішніх проблем лежить не в економічній площині, а в гуманітарній. У першу чергу – потрібно об’єднати країну! Треба ввести стабільність та порядок на вулицях, сісти за великий об’єднавчий стіл переговорів. Без вирішення цих питань неможливо нічого зробити в напрямку поліпшення стану вітчизняної економіки. А виклики, що насуваються, - вони, повірте, безпрецедентні для історії України.

 

Поділитись з друзями: