Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Краса врятує світ

 

      Коли маєш можливість доторкнутися потаємними куточками своєї душі до справжньої краси, то відразу виникає непереборне бажання зробити цей світ добрішим і світлішим. Саме такі думки форсували свідомість після перегляду фотоекспонатів виставки «Світ краси», відкритої 12 жовтня з ініціативи Білоцерківської єпархії Української православної церкви.
 
     Як зазначив у вступному слові архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, фотографії відображають красу творіння Божого. Навколишня краса – одна із форм Божественного одкровення, через яку людина пізнає світ, а отже й Бога. Бо починає свідомо розуміти, що гармонія і краса не могли з’явитися самі собою, - їх, як людину, створив вселюблячий і всепрощаючий Господь. Його високопреосвященність привітав усіх присутніх із відкриттям виставки й закликав Боже благословення для всіх небайдужих до прекрасного.
 
   Автори фоторобіт – священик Олександр Захарчук, Іван Васильєв, Дар’я Дригало, Марина Скоропадська – щиро дякували організаторам виставки за підготовку заходу, а відвідувачам – за належне поцінування краси, створеної талановитою молоддю.

     Цього дня учасники мистецького заходу мали можливість насолодитися й поетичною творчістю, позаяк у програмі була презентація збірки поета-аматора Григорія Лишка «Віршовані роздуми». Прочитані твори – такі легкі і ємкі водночас, красиві й зухвалі, прості й по-філософськи мудрі - вкотре підтвердили слова Ліни Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

     У слові-вступі до своєї збірки пан Григорій написав: «…Автор не претендує на якусь літературну значимість збірки. Просто, якщо хоча б один чи кілька віршів змусять замислитися, посміхнутися або ж, навпаки, відчути якийсь світлий сум, – то вже й добре. Адже всі ми не лише хлібом єдиним…»
Виставка триватиме до 31 жовтня 2011 року у виставковій залі за адресою: вул. Пушкінська, 47 (4 поверх), із 10.00 до 17.00. Приходьте – і на власні очі переконайтеся у словах російського класика Федора Достоєвського: «Краса врятує світ».
 

Поділитись з друзями: