Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Криниця життя" підготували виставу за мотивами "Лісової пісні"

25 лютого 1871 року народилася відома українська письменниця та поетеса, культурна та громадська діячка Лариса Петрівна Косач, яка відома всьому світу за літературним ім’ям Леся Українка. З нагоди річниці з дня народження геніальної українки три клуби Академії пенсіонерів – «Криниця життя», «Вікторія» та «Серпанок» - організували культурно-мистецький захід, приурочений її творчості, який відбувся 24 лютого, у роковини повномасштабного вторгнення московської імперії на територію України.

Підготувала сценарій та провела захід координатор клубу «Криниця життя» Лариса Бондарчук. На початку пролунав Гімн України. Затим академісти вшанували пам'ять всіх полеглих військових у боях за волю, незалежність та суверенітет України, а також всіх цивільних громадян України, убитих росіянами.

Про важкий життєвий шлях Лесі України розповіла Лариса Бондарчук. Вірші поетеси прочитали членкині клубу «Криниця життя» Ольга Тимошенко та Марія Іваніцька, а також координатор клубу «Вікторія» Ніна Скоробагатько та її колега Валентина Величко. Але родзинкою творчого заходу стала вистава за мотивами  драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». У ролях: Мавка – Ольга Руденко, Лукаш – Ніна Редькіна, мати Лукаша – Ольга Тимошенко, Лісовик – Ольга Ковальчук, Килина – Галина Тищенко, Дядько Лев – Людмила Плохотнюк.

Академістам настільки вдалося передали атмосферу п’єси, хоч показали лише її короткий фрагмент, що залишається лише дивуватися. Дивуватися тому, як люди поважного віку уміють так перевтілюватися, не маючи жодного не те що професійного, але й аматорського досвіду гри на сцені. До того ж представники цих клубів постійно допомагають фронту: шиють спідню білизну, подушки, збирають необхідні речі для бійців, адже на позиціях часом бракує посуду чи ковдри. І попри  все академісти знайшли час для репетицій і підготовки такого цікаво і безумовно дуже важливого з точки зору популяризації української літератури заходу.

Тож дивіться фото і відео, щоб краще уявити, як все відбувалося!

Фотогалерея "Криниця життя" підготували виставу за мотивами "Лісової пісні" Лесі Українки

Поділитись з друзями: