Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Криниця повноцінного життя

27 грудня клуб «Криниця життя» відзначив 11-річчя з дня заснування в рамках Академії пенсіонерів. Свято організувала і провела незмінний багаторічний координатор клубу Лариса Михайлівна Бондарчук. Вона підготувала слайд-шоу з фотографій, на яких  - все життя клубу.

Згадали академісти, хто був першим координатором, як придумали назву, девіз, мету, як розпочали свої перші творчі кроки. Переглядали ці світлини з усмішкою, а на обличчі бриніли сльози…Адже скільки хорошого і сумного пережито разом в дружньому колективі! Дивилися на екран як на дитячий альбом. Ось перші, ще несміливі творчі кроки: день іменинника, свято 8 березня, 9 Травня, ось засновники Академії пенсіонерів  – Костянтин Єфименко та Олена Ткач – завітали до клубу, ось на кадрах поруч з академістами сяє усмішкою куратор клубу Тетяна Шкаранда, а там дивись і перші екскурсії пішли, і участь у міській толоці, міських святах, загальноакадемічних та  спортивних заходах, виступи в санаторії «Діброва», участь у конкурсі «Мадам «Гармонія» та інших змаганнях, конкурсах, фестивалях.

Згадали і тих академістів, які вже відійшли у вічність. Їхні світлі обличчя на фото нагадували про ті незабутні миті радісних безтурботних довоєнних днів. Символічно, що шлях клубу довжиною в 11 років здолало лише 11 академістів, які прийшли в клуб на початку створення і відвідують його й донині. Всі інші – приєдналися, як-то кажуть, вже по дорозі.

За ці роки клуб «Криниця життя» став чи не найбільш потужним в рамках всієї Академії пенсіонерів і велика заслуга в цьому його координатора Лариси Бондарчук. Ця талановита жінка, у минулому багаторічний директор школи, педагог за освітою, зуміла об’єднати довкола себе багатьох людей, віднайти по всіх клубах творчих особистостей, запросити до себе і створити ансамбль клубу, танцювальний та театральний гурток.

Дивишся на ці фото і здається, що це було колись давно, в якомусь іншому житті…Адже з 24 лютого 2022 року в Україні настали зовсім інші часи. Довелося відкласти активне творче життя й академістам клубу «Криниця життя». Натомість Лариса Бондарчук організувала волонтерський хаб. До її клубу приєдналися активні учасниці клубів «Вікторія», «Промінь надії», «Зарічанське джерело», «Серпанок», які стали на постійній основі різати тканини і викроювати з них ситцеві труси, напірники для подушок, наповнювати ці самі подушки, лущити горіхи для енергетичних сумішей і робити ще безліч потрібних справ. Хтось збирав кошти по сусідам, знайомим, частину коштів приносили академісти з інших клубів, особливо ансамблі, які виступали на вулицях міста та збирали донати. На зібрані кошти купували резинки для трусів, носки, а з настанням холодів – термогрілки. Те, що волонтерська робота поставлена практично на заводські рейки, підтверджує і співпраця з волонтерами міста. Вони тягнуться до клубу як рій до вулика.

Тому свято дня народження клубу раз по раз переривалося на привітання від волонтерів. Першим завітав в образі святого Миколая представник Благодійного фонду «Добровольчий пошуково-рятувальний загін БФСТ», який вручив подяки та гостинці і клубу, і координатору Ларисі Бондарчук. Також зі солодкими дарунками завітали Світлана Петренко від Волонтерський штаб ТРО, представники ліцею «Білоцерківський колегіум» з подякою від учнів, вчителів, батьків та директора освітнього закладу Галини Склярової, волонтерка Ірина Маклакова. Також академісти отримали печиво та цукерки від церкви «Живе слово», з якою співпрацюють через волонтера Ірину Мельник. Всі волонтери називали роботу академістів безцінною та переказували велику подяку від військових. Звісно, це не всі заслуги і не всі волонтери, з якими за 20 місяців повномасштабного вторгнення налагодили співпрацю.

Звісно ж, не обійшлося і без співів. Ансамбль клубу на чолі з Ольгою Руденко виконали Гімн Академії пенсіонерів, для іменинників клубу – пісню «День народження», а також колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Добрий вечір, люди, вашій теплій хаті», «Щедрий вечір, Україно моя», «Хай Ісус, мале дитя», «Україна колядує». Потішила гумором Павла Глазового академістка клубу «Вікторія» Валентина Бадзюх, яка також передала гостинці винуватцям свята від свого клубу. Жартівливі вірші прочитали академістки Ольга Ковальчук та Галина Тищенко. Презентувала на суд глядачів пісню «Сніг кружляє» Лариса Бондарчук, для якої вона є дуже дорогою. Звичайно, завітали до академістів Снігуронька та Дід мороз, Баба Яга та Чорт, Новий рік та Зима, а насамкінець увірвалися в кімнату, наче з кибитки на бал, цигани зі своїми запальними танцями. А як сміялися з гумористичних сценок «Жіноча лайка» (у ролях: Ольга Тимошенко-Півторак та Ольга Руденко) та «Сівачі» (у ролях: Ольга Тимошенко-Півторак та Галина Тищенко) академісти! Це – плід творчості театрального гуртка, яким керує Ольга Тимошенко-Півторак. Для них зробити на кожне нове свято нову сценку – не проблема!

Ось так, у творчій обстановці, з вітаннями від колег-волонтерів, зі спогадами, веселим сміхом і хвилинами смутку, відзначили свій 11-й рік клубного життя академісти «Криниці життя». Клуб справді став джерело повноцінного життя для багатьох пенсіонерів. Тож многая літа, «Криниця життя»!

Фоторепортаж "Криниця повноцінного життя"

Поділитись з друзями: