Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Льодову арену відкрито! Усі – на ковзани!

 

Льодову арену відкрито! Усі – на ковзани!

Олеся Лугова

За рекордно короткі терміни (з квітня до листопада 2012 року) на масиві Леваневського з’явилася новобудова. І це не кафе, ресторан чи готельний комплекс, як звикли ми за останній час, а сучасна велична спортивна споруда – Льодова арена.

Відкриття новенької споруди зі штучним льодовим покриттям, збудованої в Білій Церкві на виконання ініціатив Президента України Віктора Януковича та Державної  цільової соціальної програми «Хокей України», відбулося у п’ятницю, 7 грудня й ознаменувалося візитом багатьох поважних гостей та зірок фігурного катання світового рівня. Саме маститим фігуристам і  було надано право першими обкатати гладенький лід та подарувати справжню насолоду від високого спортивного професіоналізму всім гостям, які зібралися на визначне дійство.

Після урочистих фанфар та Державного Гімну України на новеньку льодову поверхню арени, вкриту червоною доріжкою, вийшли  Президент хокейного клубу «Донбас» Борис Колесніков та юні хокеїсти команди «Білий барс». Поважний гість у своєму вітальному слові подякував усім будівельникам та інженерам за роботу. «Це яскрава подія не лише для Білої Церкви, але й для усієї України. Місто отримало прекрасний льодовий палац – тут зможуть займатися 400 хокеїстів і стільки ж фігуристів. Сподіваюся, вже у понеділок розпочнуться тренування», – було зазначено в промові.

Юним хокеїстам Б.Колесніков урочисто вручив символічний золотий ключ – на знак відкриття арени, а також висловив сподівання, що отримавши новий тренувальний майданчик, місцевий хокейний клуб «Білий барс», який до цього тренувався в м. Бровари, привезе до Білої Церкви Кубок чемпіонів України.

Після церемонії відкриття всі присутні стали свідками неперевершеного яскравого дійства, постановником якого є відомий російський спортсмен, тренер та продюсер телевізійного шоу «Льодовиковий період»  Ілля Авербух. Своїми виступами Білоцерківську льодову арену благословили на подальші успіхи такі всесвітньовідомі спортсмени, олімпійські чемпіони, як Євген Кузнєцов, Повелас Ванагас та Маргарита Дроб’язко, Роман Костомаров та Тетяна Навка, Максим Маринін та Тетяна Тотьмяніна, Оксана Домніна та Максим Шабалін, льодові акробати Володимир Беседін та Олексій Поліщук. Спортсмени презентували свої найкращі номери, які транслювалися в рамках телевізійного шоу «Льодовиковий період».

Багаторазовий олімпійський чемпіон Росії, Європи та світу Олексій Ягудін, який виступив не лише як фігурист, але й ведучий шоу, привітав білоцерківців із відкриттям арени й відмітив, що вперше гостює у Білій Церкві. Спортсмен сказав, що і в майбутньому готовий завітати до нашого міста разом із учасниками шоу, аби порадувати білоцерківців новими номерами та виступами.

Зазначимо, що це незрівнянне дійство подарував білоцерківцям очільник благодійного фонду Костянтин Єфименко, для якого відкриття арени стало знаковою подією, більше того – здійсненням мрії дитинства!

-       Я дуже щасливий з того, що в Білій Церкві завершені всі роботи і нарешті відкрито справжній двоповерховий льодовий палац загальною площею 3 340 кв. м та трибунами на 450 глядачів, - говорить Костянтин Олексійович. - Уже з 8 грудня арена приймає своїх перших відвідувачів. Від Благодійного фонду Костянтина Єфименка ми зробили подарунок для жителів міста, спеціально запросивши на відкриття Льодової арени шоу Іллі Авербуха, в якому брали участь відомі спортсмени, олімпійські чемпіони світу, справжні митці своєї справи, виступи яких дуже рідко можна побачити навіть у Києві, не кажучи вже про інші міста, в тому числі й про Білу Церкву.

-         Як працюватиме арена надалі?

-         Тренування учнів дитячо-юнацької спортивної школи з хокею розпочалося з суботи, 8 грудня. На першому етапі ми будемо набирати хлопців віком від 7 до 15 років. Уже записано перших 60 осіб. А взагалі ми плануємо, що кількість учнів з дитячо-юнацької спортивної школи, які займатимуться на Арені, становитиме  500 осіб.  Кожен, хто переступить поріг цієї чудової арени у якості вихованця спортивної школи, отримає від Благодійного фонду подарунок – хокейну шайбу та ключку. Також ми плануємо подарувати кожному хокейну футболку «Білий барс», оскільки 18 грудня на цій Льодовій арені відбудеться перший матч команди професійної ліги, яка виступатиме під прапором Білої Церкви, - команди «Білий барс». Я впевнений, що ця арена стане її домашньою ареною і  принесе їй чимало перемог, щоразу  прославляючи  наше чудове місто на загальноукраїнському рівні.

-         Чи планується певна комерційна вигода від Льодової арени?

-         Каток – не комерційний проект, а соціальний. Тому всі громадяни міста зможуть абсолютно вільно відвідати каток на вихідних або по буднях у вечірній час. Тобто жителі міста зможуть прийти на арені скористатися цією чудовою спортивною спорудою. А для того, аби це було максимально доступно, Благодійний фонд Костянтина Єфименка закупив 200 пар ковзанів та порадував арені.

Маю чудове повідомлення і для наших дівчат – з 1 квітня будуть запрошені два фахівці, які вестимуть секцію з фігурного катання. Тож приношу вибачення, але спочатку тренування розпочнуть хлопці, оскільки є тренерський склад та відповідні фахівці. 

-         Що б Ви побажали білоцерківцям у зв’язку з відкриттям арени?

-         Я запрошую всі родини провести своє дозвілля на Льодовій арені!  Вдячний всім, хто допомагав у її спорудженні. Особисто хотів би подякувати всім будівельникам ТОВ «Білоцерківмісьбуд», спеціалістам, які виконували монтажні роботи, оздоблення території навколо Арени, робітникам, які обладнали велику паркову – площею 3000 кв.м. І це все для того, аби ваше спілкування зі спортом було максимально яскравим і водночас простим, а головне  – дарувало якомога яскравіші враження від занять зимовими видами спорту та спілкування з близькими людьми.

 

Відкриття Льодової арени в Білій Церкві  дасть потужний імпульс для розвитку зимових видів спорту, підготовки  нових чемпіонів, проведення спортивних  заходів  державного рівня та організації активного  відпочинку для всіх бажаючих.

 Тож краще не зволікаймо, а вирушаймо кататися на ковзанах. Максимум задоволення гарантовано!

 Фотоальбом

Поділитись з друзями: