Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

«Наймадамніші» мадам Академії

Традиційний конкурс «Мадам Гармонія» вже вдруге стартує в клубах Академії пенсіонерів, яка нараховує на сьогодні більше трьох із половиною тисяч осіб. Проте цьогорічний конкурс відрізнявся від минулорічного кількістю учасниць і турів, які мали гідно подолати академістки-конкурсантки, аби в кінцевому результаті отримати одне-єдине звання «Мадам Гармонія - 2013».
Справді, такий насичено-інтригуючий перший етап конкурсу пройшов упродовж листопада в 31-му клубі, а потім переможниць поділили на 5 територіальних команд (кущів), щоб успішно провести відбіркові, або напівфінальні, тури конкурсу «Мадам Гармонія».
 

У першому територіально-кущовому етапі конкурсу взяли участь представниці і вболівальники таких клубів, як «Любисток», «Промінь надії», «Зарічани», «Калина», «Джерело», «Чорнобривці», тобто переважно це мешканці Заріччя, Піщаного й Таращанського масивів. Надія Линник,  як корінна, з діда-прадіда зарічанка, підкорила всіх своїм співом і знанням неймовірної кількості старовинних народних українських пісень. Ольга Денисюк продемонструвала акторські здібності й так майстерно обіграла уривок із гумористичного твору, що не один раз зривала гучні оплески й щирі вигуки «Молодець!» Віра Бутовська також дивувала глядачів і журі піснею про рідне село, матір і дитинство; а чого тільки варті її вишивки – тут вам і квіти казкові, і звірі лісові, і пейзажі мальовничі… Милуйся – не намилуєшся! Ніна Побережець  і Катерина Черненко вишивають ікони: це які великі серця треба мати, щоб на полотні божі образи творити?! Лариса Карнаухова, коли зазвучав вальс, майстерно і , як пава, по сцені знайомими рухами, А скільки собі занять до душі уподобала пані Лариса, ви навіть уявити не можете: оригамі й бісероплетіння, аплікація і вишивання, плетіння й ікебана.   Перемогу у нелегких випробуваннях здобула Ольга Денисюк!

 

 
Останній день жовтня подарував перемогу представниці клубу «Криниця життя» Ользі Ковальчук, а весь другий півфінал, у якому взяли участь представниці тих клубів, що територіально знаходяться в центрі міста, був таким феєричним і незабутнім, що якби була можливість повторити його, упевнена, ніхто б не відмовився. Отож, крім академістки з «Криниці життя», того дня на сцену вийшли Тетяна Бойко (клуб «Осіннє золото») і Лідія Зінченко (клуб «Росинка»), які з любов’ю вишивають серветки, рушники, сорочки, ікони, картини тощо. Надія Коновалова (клуб«Ярославна»), як істинна українка, поділилася досвідом використання народних традицій в її власній родині; жінка спекла коровай, яким пригостила всіх охочих, а потім заспівала старовинну українську пісню, та так душевно й щиро, що в багатьох на очах з’явилися сльози від надмірних емоцій і почуттів.Представниця клубу «Водограй»  Олена Осіпова уже не вперше зачаровує глядачів своїми незабутніми виступами, а цього разу після її академічного співу довго не стихали оплески, бо всім прийшлася до смаку арія Одарки із першої української опери «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського. Людмила Мільцарик – одна з найактивніших академісток клубу  «Едельвейс» - виготовляє прекрасні паперові квіти, чудово декламує вірші, створює ексклюзивні вечірні сукні, а ще співає, любить танцювати й радувати своїх одноклубників смачними стравами власного приготування. Представляти цей територіальний кущ на фіналі конкурсу буде Ольга Ковальчук із клубу «Криниця життя», вона віршує і плете такі чудові речі для дітей, внуків, подруг, що провідні європейські виробники модного одягу й аксесуарів могли б позаздрити.
 
У перший  день листопада відбувся третій територіально-кущовий етап конкурсу, до якого ретельно готувалися такі клуби: «Затишок», «Серпанок», «Берегиня», «Чарівниця», «Надія», «Пролісок», а також особливий клуб, створений на базі Товариства інвалідів «Фенікс». Усі 7 учасниць не стомлювалися дивувати присутніх своїми захопленнями, а розмаїттю їхніх хобі справді не було меж. Надія Матика любить консервувати й знає всі секрети цієї нелегкої, але потрібної кожній господині справи; Катерина Сєрова створює за допомогою тоненьких різнобарвних стрічечок прекрасні картини й від душі дарує їх своїм друзям; Анастасія Шевченко обожнює куховарити, пекти домашній хліб, пиріжки, робити вареники, сирники і різноманітні салати виключно за народними старовинними рецептами; Віра Позняк вишиває бісером ікони й улюблені квіти, майстерно пече торти, кекси, тістечка; Катерина Шевченко вишиває «хрестиком» і «гладдю» чудові квіти й пейзажі, майстерно підбираючи кольори, а які рушники народжуються і все це супроводжується українською народною піснею, яких конкурсанка знає безліч; Олена Назаренко створює неперевершені картини,виливаючи на папір чергову порцію розтопленого воску, а які вірші пише пані Олена – слухати не переслухати; Тетяна Корж робить квіти із солоного тіста, вироби із бісеру, вишиває та оздоблює одяг для донечки, вирощує квіти й декоративні плоди. Перемогу здобула Надія Матика!

 

Четвертий півфінал охопив клуби, які дислокуються виключно на масиві Леваневського: «Діамант», «Вечірні зорі», «Усмішка», «Щедрий вечір», «Золота осінь», «Лада». Галина Лиманчук із «Діаманту» упродовж 15 хвилин перераховувала й демонструвала свої захоплення: тут і плетіння на спицях, і новомодний декупаж, і випічка тортів, і вишивання хрестиком та різнокольоровими стрічками… І все це зроблено з такою любов’ю і натхненням, навіть не ймеш віри, що все це зроблени людськими золотими руками. Як тільки-но зазвучали перші рядки пісні «Моя Україно» у виконанні Ольги Руденко з клубу «Вечірні зорі», увесь зал зірвався оплесками, а вболівальники-одноклубники відразу підняли плакати з написом: «Ольга, ти в нас - найкраща!» А мати-героїня Таскіра Максюта з клубу «Усмішка» представила власну колекцію дитячих карнавальних костюмів та вироби із застосуванням унікальної машинної вишивки. А коли пані Таскіра заспівала українською, російською і рідною татарською, Ганна Швецька, як з’ясувалося, може годинами розповідати про своє головне хобі – дачу, де всього-на-всього на 4 сотках землі збирає по 11 відер персиків і 9 відер полуниць. А старовинна козацька пісня, яку конкурсантка із клубу «Щедрий вечір» виконала в дуеті з чоловіком, припала до вподоби усім присутнім. Зоя Марчук – найбільш співоча представниця клубу «Золота осінь» - подарувала вболівальникам чудові жартівливі пісні. Просто дивуєшся інколи тому запалу й оптимізму, з якими ця прекрасна жінка йде до людей, зачаровуючи своєю простотою і величчю.  Ольга Паделка вразила членів журі своїм рідкісним умінням вишивати ікони, а як дивувалися глядачі тій великій кількості святих образів, народжених на полотні її неабиякими стараннями.

 

 
6 листопада відбувся останній територіально-кущовий етап конкурсу «Мадам Гармонія» для решти шести клубів. Яких-но тільки див не було на сцені цього дощового осіннього вечора! Незвичайні відчуття викликала у присутніх філософська, зворушлива поезія у прочитанні представниці клубу «Чарівна мить» Ірини Гуральник, а супроводжувалося все це переглядом циклу прекрасних світлин, автором яких є сама ж конкурсантка. «На ура!» зустріли глядачі й виступ Ольги Позднякової із клубу «Сузір’я», яка майстерно виконала запальні російські частівки, продемонструвала барвистий костюм, який сама ж пошила.  Клуб «Журавка» гідно представила Людмила Коломієць, яка, як справжня артистка, виходила на сцену з посмішкою і неймовірною харизмою, а її привабливості й шарму не було меж, бо співала, декламувала, демонструвала власні вишивки! Марія Левкус  із клубу «Олександрія»  і Наталія Краснова із клубу «Мрія» обожнюють гуморески й читали їх на конкурсі з особливим оптимістичним настроєм, який автоматично передавався залу. Галина Киричок – представниця клубу  «Вікторія» - майстриня на всі руки, а які вона плете жіночі шалі, очей не відірвати!
 

 

Отож 12 грудня у фінальному етапі загальноакадемічного конкурсу «Мадам Гармонія» за діадему переможниці будуть змагатися Ольга Денисюк (клуб «Промінь надії»), Ольга Ковальчук (клуб «Криниця життя»), Надія Матика (клуб «Надія»), Таскіра Максюта (клуб «Усмішка»), Ольга Позднякова (клуб «Сузір’я»). Крім звання «Мадам Гармонія-2013», яке отримає лише одна учасниця фіналу, інші чотири стануть лауреатами конкурсу в наступних номінаціях: «Мадам Елегантність», «Мадам Творчість», «Мадам Ерудиція», «Мадам Глядацьких симпатій».
 
Благодійний фонд Костянтина Єфименка висловлює вдячність керівникам закладів і устав, які люб’язно надали приміщення для проведення 5-ти півфіналів: директору БСШ з поглибленим вивченням французької мови № 13 Сергію Іщенку, директору Першої Білоцерківської гімназії Борисові Смутку, директору БЗШ з поглибленим вивченням слов’янських мов № 1 Олексію Вереду, начальнику ЖЕКу № 7 Юрію Баласу, директору БЗШ № 6 Ніні Верес.

 

 

 

 

 

Поділитись з друзями: