Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Мандрівка в дитинство

 

Учора, 13 червня, академісти клубів "Криниця життя" і "Зарічанське джерело", незважаючи на канікули в Академії пенсіонерів, залюбки відвідали Терезине, побувавши на фермі - одній із трьох в Україні, де повністю автоматизовано процес доїння корів. Тобто рука людська тут навіть не торкається жлдного об'єкта - усе роботизовано! Таких роботів-доярок аж вісім! І обслуговують вони 500 корів, кожна з яких за одну дойку дає 14-16 літрів молока. Порівняймо: вручну треба доїти одну корову від півгодини і більше, а робот це робить за 3-5 хвилин.

 Академісти упродовж екскурсії постійно згадували своє дитинство, як доводилося допомагати батькам доглядати за великою рогатою худобою в селі і яким важким був цей труд.

Сказати, що сьогодні це зовсім легка праця - не можна, але на молочній фермі в Терезине трудяться (між іншим всього 13 осіб!!!) особливі люди, залюблені у свою щоденну працю.

Згодом білоцерківські гості скуштували і смачне молоко, і страви, приготовлені кухарями Ресторації в Терезине із продуктів, вирощених лише в цьому господарстві. Переконалися, що все органічне, екологічно чисте і дуже-дуже смачне! Дякуємо  колективу закладу за те, що вміють професійно приймати гостей, пригощати від душі, бути люб'язними і щирими!

 А вокальний ансамбль клубу "Криниця життя" ще й заспівав на сцені тутешнього  Будинку культури, працівники якого розповіли трохи історії, 
акцентуючи увагу на досягеннях мешканців селища.

Одним словом, не зчулися академісти, як збіг час перебування в гостях, звичайно, треба повертатися додому. Купили свіжого молока для своїх домашніх - і в дорогу. В автобусі гарно співали й ділилися враженнями, згадуючи найяскравіші моменти екскурсії!

 

Фотоальбом. "Мандрівка в дитинство"

Поділитись з друзями: